vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Brutális áremelésre készül az Apple, nem fogsz új iPhone-t venni

Brutális áremelésre készül az Apple, nem fogsz új iPhone-t venni

Friss hírek szerint a következő szériában lesz olyan iPhone modell, aminek magasabb ára lesz, mint amit ki tudnál fizetni.

Ha azon gondolkozol, hogy még idén új iPhone-t veszel, akkor valószínűleg át kell majd gondolnod, hogy melyik modellt választod. Ha hinni lehet a legfrissebb kínai pletykáknak, akkor az iPhone 15 Pro Max olyan magas árat érhet el, amit nagyon kevesen tudnak majd kifizetni.

Persze sosem volt meglepő, hogy az iPhone csúcskategóriás modelljei nagyon magas áron kaphatók, azonban hatalmas áremelésre készül az Apple – legalábbis azt állítja egy kínai lap. Az legdrágább iPhone, a Pro Max a hírek szerint minden idők legdrágább iPhone-ja lesz, amikor idén szeptemberben bejelentik az iPhone 15 sorozatot.

Az iPhone 15 Pro Max akár 20000 kínai jüanba is kerülhet, ami a jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 991 ezer forintnak felel meg, azaz majd 1 milliónak.

Hogy ezt perspektívába helyezzük, az iPhone 14 Pro Max jelenleg kb. 1099 dollárért (kb. 370 ezer forint) kapható 128 GB-os konfigurációban. Még az 1 TB-os csúcsmodell is csak 1599 dollárért kapható (kb. 544 ezer forint). Szóval ennek fényében elég durva az áremelés, majdnem kétszerese a korábbi árnak.

Persze a hír kapcsán megjött a felháborodás is, ugyanakkor fontos tudni, hogy az iPhone 15 Pro Max elvileg rengeteg új és egyedi funkciót tartogat majd. Az iPhone 15 Pro Max várhatóan teljesen új titánvázat és USB-C töltést kap a jelenlegi Lightning-port helyett. Arról is szólnak hírek, hogy megkapja az Apple első periszkópos kamerarendszerét, ami jobb zoomolást tesz lehetővé.

Az áremelés oka egyébként az is lehet, hogy a készülékből jön 1 TB-os és 2TB-os modell is, de köze lehet a dolognak az általános inflációnak is. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a többi modellt milyen mértékben érinti az áremelés.

Az Apple idén szeptemberben jelenti majd be az iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modelleket. Egyelőre nem lehet persze biztosra venni a kínai forrás hírét, ezt az Apple még nem erősítette meg.

Ezt láttad már?

Megjavult a Star Wars? – Ez lehet a messzi, messzi galaxis új aranykora?

 

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments