csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek Az Apple és a Samsung úgy szakít az orosz fémekkel, hogy azért…

Az Apple és a Samsung úgy szakít az orosz fémekkel, hogy azért…

A Kommerszant áttekintette a két nagy okostelefon gyártó, az Apple és a Samsung 2023 márciusában közzétett jelentéseit, hogy 2022 végéig a cégek milyen nemesfémeket használtak fel.

Az amerikai tech óriási beszámolója alapján az Apple az amerikai kormány kérésére elutasította az orosz vállalatoktól származó volfrám, tantál és arany használatát. Ugyanakkor a dokumentum azt is elismeri, hogy a cég továbbra is kap volfrámot a Moszkva környéki Moliren üzemtől.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei a Napi.hu hírlevelében.

Küldtünk Önnek egy emailt! Nyissa meg és kattintson a Feliratkozás linkre a feliratkozása megerősítéséhez.

Ezután megkapja a Napi.hu Hírleveleit reggel és este.

Bár a lap egyik forrása úgy tudja, hogy az Apple és a Samsung már eleve így sem közvetlenül Oroszországból szerezte be a számára szükséges fém alapanyagokat, hanem Kazahsztánon, valamint Indián és Kínán keresztül.

A Samsung jelentésében az áll, hogy a dél-koreai vállalat nem utasítja vissza az orosz fémeket, és áll kapcsolatban változatlanul számos orosz üzemmel, köztük a már említett Molirennel.

Az ukrajnai háború kitörése óta számos külföldi vállalat korlátozta oroszországi exportját, köztük az Apple és a Samsung. A Kommerszant szeptemberi értesülései szerint a külföldi technológiai cégek több mint hetven százalékkal csökkentették az orosz nyersanyag-beszerzést. Ez elsősorban a chipek gyártásához használt fémeket érintette.

A becslések szerint az Oroszországból az Egyesült Államokba irányuló volfrámkoncentrátum-szállítások 2021-ben mintegy 3 millió dollárt és a fém piacának közel 3,5 százalékát tették ki. Az orosz vállalatok évente közel 200 tonna volfrámot és 10 tonna aranyat szállítottak az Egyesült Államokba, ezeket a mennyiségeket most kínai és indiai termelők helyettesíthetik.

Ezek után az orosz fémek fő felvásárlói jelenleg a kínai vállalatok, amelyek később továbbértékesítik az orosz nyersanyagokat a különböző gyáraknak. 

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments