vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekCsökkenti az új iPhone SE gyártási volumenét az Apple

Csökkenti az új iPhone SE gyártási volumenét az Apple

Hirdetés

2022. március 8-án mutatta be az Apple az iPhone SE harmadik generációját, a készülék március 18-án került piacra, tesztünk itt olvasható róla. Az új modell az Egyesült Államokban 30 dollárral, hazánkban 15 ezer forinttal drágábban kezdett a piacon, mint a 2020-as előd. Elemzők azt jósolták, hogy ettől függetlenül 30 millió darabot ad majd el az Apple az új SE-ből egy év alatt, 5 millióval többet, mint tette az elődmodellből annak első évében.

Lehet, hogy ugyanaz a dizájn harmadszorra már nem olyan csábító?
Lehet, hogy ugyanaz a dizájn harmadszorra már nem olyan csábító? [+]

Két egymástól független forrás viszont azt állítja, nem olyan a fogadjisten, mint azt korábban várták. A Nikkei Asia írja, hogy az Apple 20%-kal csökkenti az eredetileg tervezett gyártási mennyiséget a következő negyedévben. A döntés okán a lap az ukrajnai háborút és a fenyegető inflációt nevezi meg indokként, melyek együttes hatására csökkent a fogyasztói elektronikai termékek iránti kereslet. Az Apple az iPhone 13-as szériából is több millióval kevesebbet gyártat, állítják, ez a szezonális igények csökkenése miatt minden évben így van. Csökkentik az AirPods fülhallgatók gyártását is, tízmillió darabbal kevesebb AirPods lesz legyártatva 2022-ben, mint egy évvel korábban, amikor 76,8 millió fülhallgatót adott el a cég a Counterpoint adatai szerint.

Ming-Chi Kuo analízise szerint a Shanghai lezárása nincs hatással az iPhone SE gyártására, a fogyasztói érdeklődés azonban gyengébb a tervezettnél, erre utal az is, hogy a termék megjelenése óta folyamatosan készleten van, míg más iPhone-okra akár heteket is kell várni. Kuo szerint 15-20 millió eladott SE-vel számolhat az Apple idén.

Most Popular

Recent Comments