vasárnap, június 16, 2024
Home Macbook Erőgépeket akar? Itt vannak! Az Apple bemutatta a legújabb MacBook Pro és…

Erőgépeket akar? Itt vannak! Az Apple bemutatta a legújabb MacBook Pro és…

Amióta az Apple áttért a saját gyártású chipekre, a termékei eladásai és népszerűsége csak felfelé ível. Az M1 egy forradalmi chipkészlet volt az Apple számára, amely javított a felhasználói élményen. Később követte az M1 Pro és az M1 Max, amelyek munkaállomás szintű teljesítményt hoztak. Most pedig az Apple bejelentette az M2 Pro és az M2 Max-ot. Természetesen őrületes teljesítményűek. Az Apple tudja, hogy az új MacBook Pro és Mac mini milyen erős, és ez meg is látszik rajtuk – írja a Wccftech.

Jelenleg ez a csúcs a hordozható gépeknél

A mellékelt videóban minden fontos dolog szerepel, sajnos csak angolul. Ezért a műszaki adatokat külön is ismertetjük.

A Mac mini új M2 és M2 Pro lapkákkal érkezik a chipek 4 nm-es eljárással készülnek (de hamarosan akár 3 nm-es technológiával gyárthatják őket), és ezáltal jobb CPU és GPU teljesítményt nyújtanak. Az alapgép dizájnja ugyanolyan, mint az erősebb testvéré, de alacsonyabb az ára. Az Apple állítása szerint a készülékek akár 22 órás akkumulátor-üzemidővel dolgozik majd, az M2 Max pedig 38 magos GPU-val és 12 magos CPU-val lépeget felfelé. Ha valaki olyan laptopot keres, amelyet joggal nevezhet erőműnek, akkor itt megállhat. A kimenetek között ott van a HDMI 2.1 is, ami 48 Gbps sebességű adatátvitelre képes szemben a HDMI 2.0 18 Gbps-os és a HDMI 1.4 10,2 Gbps-os teljesítményével.

A legújabb Macek hardvere

Az új – 14 és 16 hüvelykes – MacBook Pro igazi fénypontját a háttérben dolgozó chipek jelentik. Az új Pro MacBookokban debütál az Apple legújabb és legjobb szilíciumam az M2 Pro és M2 Max. Az új Mac Mini is kap egy opciót az M2 Próval. Az Apple a bejelentéssel teljesen áttért az Intel chipek használatáról az egyedi szilíciumra a Macekben. (A gyártást a tajvani chipgyártó óriásra, a TSMC-re bízták.)

Az M2 Pro 10 vagy 12 magos CPU-val kapható, és a hírek szerint akár 20 százalékkal gyorsabb az M1 Pro-nál. Ehhez párosul egy 19 magos GPU, amely akár 30 százalékkal jobb grafikát, valamint akár 32 GB egyesített memóriát és 200 GB/s egyesített memória-sávszélességet nyújt. Az Apple állítása szerint az M2 Próval ellátott MacBook Pro „akár 80 százalékkal gyorsabban képes feldolgozni a képeket az Adobe Photoshopban, mint a leggyorsabb Intel-alapú MacBook Pro, és akár 40 százalékkal gyorsabban, mint az előző generáció”. Az akkumulátor élettartama is javul: az M2 Próval szerelt MacBook Pro gép állítólag akár 18 órányi videólejátszást is lehetővé tesz.

Az M2 Max még ennél is lenyűgözőbb. Ugyanazzal a CPU-val érkezik, de itt egy erősebb, 38 magos GPU található, amely az M1 Pro-hoz képest akár 30 százalékkal gyorsabb grafikai képességet jelent. Akár 96 GB egyesített memóriát és 400 GB/s egyesített memória-sávszélességet is képes támogatni. Az Apple szerint akár 22 órás akkumulátor-üzemidőt (videólejátszás) kínál, ami az Apple szerint „a valaha volt leghosszabb akkumulátor-üzemidő egy Macben”.

Az Apple elkezdett érintőképernyős Maceket fejleszteni: megvan, mikor érkezhetnek legkorábban

Az Apple elkezdett érintőképernyős Maceket fejleszteni: megvan, mikor érkezhetnek legkorábban

A 14 hüvelykes és a 16 hüvelykes MacBook Pro kialakítása megegyezik az általuk leváltott modellekével. A kijelző továbbra is csúcskategóriás, mini-LED technológiával és ProMotion (akár 120 Hz-es képfrissítési) technológiával. A portválaszték is többnyire ugyanaz: három Thunderbolt 4 (USB-C) port, HDMI és SDXC kártyahely. A Touch ID biometrikus azonosító elérhető.

A csatlakozási lehetőségek javultak: a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro Wi-Fi 6E-t és az Apple által „fejlettebbnek” nevezett HDMI-t kapott, amely képes támogatni a 8K kijelzőket 60 Hz-ig és a 4K kijelzőket 240 Hz-ig (HDMI 2.1). Az új MacBook Pro modellekben ugyanazt a hat hangszórós elrendezés érkezik a térbeli hangzás támogatásával, dinamikus fejkövetéssel és „stúdióminőségű” hárommikrofonos elrendezéssel.

A Mac Mini mostantól a legolcsóbb „új” Mac. Ugyanúgy néz ki, mint elődje, és akár négy Thunderbolt 4 porttal ellátott változatban is elérhető lesz. Ahogy az várható volt, külön kell megvásárolni a képernyőt és a perifériákat, például az egeret és a billentyűzetet – figyelmeztet a Financial Express.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről! www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments