csütörtök, május 30, 2024
Home Apple hírek Figyelmeztet a legnagyobb amerikai bank vezére: az Apple-től kell összecsinálni magunkat

Figyelmeztet a legnagyobb amerikai bank vezére: az Apple-től kell összecsinálni magunkat

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio június 1-jei Financial IT konferenciáján. Regisztráció és részletek itt!

Dimon szerint „az új technológiák bevezetésének fontosságát egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni”. Az új technológiák közül vitathatatlanul a legfontosabb az AI, amelyet a bankóriás már most is alkalmaz a kockázatkezelés, az előrejelzések, a marketing, a csalásmegelőzés területén illetve az ügyfélélmény javítása céljából, miközben a fizetési folyamatoknál, a pénzforgalomban is alkalmazzák – írja a Finextra.

A JPMorgan Chase-nél jelenleg több mint 1000 ember foglalkozik adatkezeléssel, több mint 900 adattudós – AI- és gépi tanulási szakértő, akik új modelleket hoznak létre – és 600 machine learning-mérnök dolgozik. Emellett egy 200 fős AI-kutatócsoport foglalkozik a „legnehezebb problémákkal és a pénzügyek határterületeivel”.

Dimon elárulta azt is, hogy a bank több mint 2 milliárd dollárt költött felhőalapú adatközpontok kiépítésére, és azon dolgozik, hogy alkalmazásainak jelentős részét modernizálja, hogy ezek mind a nyilvános, mind a privát felhőkörnyezetükben futtathatók legyenek.

Eddig a JP Morgan alkalmazásainak mintegy 38%-át vitték át a felhőbe, ezzel a teljes alkalmazásportfólió – beleértve a harmadik féltől származó, felhőalapú alkalmazásokat is – több mint 50%-a modern környezetben fut.

„A felhőbe vezető út kemény munka, de szükséges” – írja Dimon. Dimon a versenytársak helyzetét is áttekintette, kiemelve a Walmartot és az Apple-t, mint a JPMorgan Chase területére benyomuló nem banki szolgáltatókat.

„A nagy technológiai vállalatok, amelyek már 100%-ban digitálisak, több százmillió ügyféllel, valamint hatalmas erőforrásokkal rendelkeznek, adatokkal és saját rendszerekkel – mindezek rendkívüli versenyelőnyhöz juttatják őket” – írja. Dimon már régóta beszél a nem banki szolgáltatók fenyegetéséről, figyelmeztetve, hogy az iparágnak Dimon kifejezése szerint tőlük „össze kell csinálnia” magát, majd a bankvezér technológiai befektetéseket sürgetett.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio június 1-jei Financial IT konferenciáján. Regisztráció és részletek itt!

Címlapkép: Shutterstock

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments