szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Főnöki nyomással debütál az Apple headsetje

Főnöki nyomással debütál az Apple headsetje

Lapértesülések szerint a terméket fejlesztő csapat aggódik, hogy egyelőre túl kiforratlan a technológia, ám Tim Cook döntése értelmében így is piacra kerülhet a kevert valóságot megjelenítő fejfedő.

Hosszú évek óta húzódik az Apple első headsetjének megjelenése, de az utóbbi hónapokban már szinte biztosnak tűnt, hogy az idei első félévben bemutatkozhat a virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére egyaránt alkalmas modell első generációja. Ha ez valóban így lesz, akkor az a jelek szerint a felső vezetés kifejezett erőltetésére történik – adta hírül a Financial Times.

A lap informátorokra hivatkozva arról ír, hogy a kevert valóságot biztosító headset bevezetésének időzítése komoly vitákat váltott ki Cupertinóban. A termék megalkotásával megbízott ipari formatervezői gárda úgy látja, az eszköz jelenlegi állapotában nem alkalmas a piacra lépésre. A csapat szerint érdemesebb lenne kivárni, amíg a fejlesztés eljut egy jól működő, könnyű AR-szemüveg előállításáig, és csak ezt követően elindítani az összetettebb vonalat.

A projektben érintett másik team pedig állítólag a termék egy korábbi változatának “felmelegítése” mellett kardoskodott. Ez egy kizárólag virtuális valóságot használó síszemüveg-szerű megoldást jelentene, amivel a felhasználók 3D-s videókat nézhetnének, interaktív edzéseken vehetnének részt, vagy éppen FaceTime-hívásokat folytathatnának virtuális avatarok közreműködésével.

Tim Cook vezérigazgató azonban kollégája, Jeff Williams operációs főnök mellé állt, és lesöpörte az asztalról az alternatív lehetőségeket. A menedzsment kívánságának megfelelően így még az idén érkezik az első generációs vegyes valóságot használó headset.

Inkább a tartalomhoz a forma, mint a formához a tartalom

A fentebbi fejlemények alapján a cég legendás dizájnfőnőkének 2019-es távozása után némileg megváltoztak a termékfejlesztés súlypontjai az Apple-nél. Jony Ive ideje alatt ugyanis gyakorlatilag mindent a dizájnerek által felvázolt konepciónak rendeltek alá, és a mérnökök feladata ezeknek az álmoknak a gyakorlati megvalósítása volt. A Tim Cook-érában azonban láthatóan mindez lassan az ellenkezőjére fordult, ami egyébként egyfajta magyarázata is lehet annak, miért “lépett le” Ive.

Az viszont biztos, hogy a hírek szerint 3000 dolláros áron érkező headset kulcsfontosságúnak ígérkezik a cég életében, mivel Cupertino hosszú idő után debütálhat egy számára teljesen új termékkategóriában. A vezérigazgatói “örökség” szempontjából szintén kiemelt projektről van szó, hiszen a becslések szerint hét éve készülő headset lesz az első olyan eszköz, amit már teljes egészében a céget a csillagokba repítő Steve Jobs halála után fejlesztettek.

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments