péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Főnöki nyomással debütál az Apple headsetje

Főnöki nyomással debütál az Apple headsetje

Lapértesülések szerint a terméket fejlesztő csapat aggódik, hogy egyelőre túl kiforratlan a technológia, ám Tim Cook döntése értelmében így is piacra kerülhet a kevert valóságot megjelenítő fejfedő.

Hosszú évek óta húzódik az Apple első headsetjének megjelenése, de az utóbbi hónapokban már szinte biztosnak tűnt, hogy az idei első félévben bemutatkozhat a virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére egyaránt alkalmas modell első generációja. Ha ez valóban így lesz, akkor az a jelek szerint a felső vezetés kifejezett erőltetésére történik – adta hírül a Financial Times.

A lap informátorokra hivatkozva arról ír, hogy a kevert valóságot biztosító headset bevezetésének időzítése komoly vitákat váltott ki Cupertinóban. A termék megalkotásával megbízott ipari formatervezői gárda úgy látja, az eszköz jelenlegi állapotában nem alkalmas a piacra lépésre. A csapat szerint érdemesebb lenne kivárni, amíg a fejlesztés eljut egy jól működő, könnyű AR-szemüveg előállításáig, és csak ezt követően elindítani az összetettebb vonalat.

A projektben érintett másik team pedig állítólag a termék egy korábbi változatának „felmelegítése” mellett kardoskodott. Ez egy kizárólag virtuális valóságot használó síszemüveg-szerű megoldást jelentene, amivel a felhasználók 3D-s videókat nézhetnének, interaktív edzéseken vehetnének részt, vagy éppen FaceTime-hívásokat folytathatnának virtuális avatarok közreműködésével.

Tim Cook vezérigazgató azonban kollégája, Jeff Williams operációs főnök mellé állt, és lesöpörte az asztalról az alternatív lehetőségeket. A menedzsment kívánságának megfelelően így még az idén érkezik az első generációs vegyes valóságot használó headset.

Inkább a tartalomhoz a forma, mint a formához a tartalom

A fentebbi fejlemények alapján a cég legendás dizájnfőnőkének 2019-es távozása után némileg megváltoztak a termékfejlesztés súlypontjai az Apple-nél. Jony Ive ideje alatt ugyanis gyakorlatilag mindent a dizájnerek által felvázolt konepciónak rendeltek alá, és a mérnökök feladata ezeknek az álmoknak a gyakorlati megvalósítása volt. A Tim Cook-érában azonban láthatóan mindez lassan az ellenkezőjére fordult, ami egyébként egyfajta magyarázata is lehet annak, miért „lépett le” Ive.

Az viszont biztos, hogy a hírek szerint 3000 dolláros áron érkező headset kulcsfontosságúnak ígérkezik a cég életében, mivel Cupertino hosszú idő után debütálhat egy számára teljesen új termékkategóriában. A vezérigazgatói „örökség” szempontjából szintén kiemelt projektről van szó, hiszen a becslések szerint hét éve készülő headset lesz az első olyan eszköz, amit már teljes egészében a céget a csillagokba repítő Steve Jobs halála után fejlesztettek.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments