szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekIlyen gyakran cserélnek iPhone-t az amerikaiak

Ilyen gyakran cserélnek iPhone-t az amerikaiak

Meglepően kevés érdemi különbség van a fiatalok és a középkorúak között.

Ritkán látott jellegű adatokkal állt elő a CIRP piackutató vállalat, korosztály alapján mérte fel az Egyesült Államokban az újabb iPhone-ra való váltás gyakoriságát. Az értékekhez érdemes hozzátenni, hogy az USA-ban néptelefon az iPhone, az egyre növekvő ára ellenére nem számít luxuscikknek, nagyon széles kör engedheti meg magának az Apple mobiljainak használatát.

Ötvenéves kor felett kezd érdemben csökkenni az iPhone lecserélésének gyakoriságaForrás: CIRP

A korosztályos lebontás alapján nagy meglepetésről nem lehet beszélni, 18-54 között mind a négy csoporthoz tartozók hasonló viselkedést mutatnak: olyan 12% keménymagos kisebbség egy évig sem használja ugyanazt a mobilt, 31% egy és két év közti időtartamig tartja meg a készülékét, 33% két és három év között vált újabbra, a maradék 25% pedig három évnél is tovább használja az iPhone-ját.

Ehhez képest az idősebb 55-64 és 65 feletti korosztályoknál a sejthetőnek megfelelően már jelentős különbségek kezdődnek, a kor előrehaladtával jelentősen nőni kezd a készülékek átlagos életciklusa, a legidősebb korosztályhoz tartozók 65 százaléka három évnél tovább tartja meg a készülékét. A CIRP szerint ebben az is közrejátszik, hogy az idősebbek kevésbé vannak tisztában az új mobil vásárlásakor a régi beszámíttatásának lehetőségével, pedig ezzel akár több száz dollár is lecsíphető a vételi árból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Source

Most Popular

Recent Comments