szerda, február 1, 2023
Home Iphone Már márciusban befuthat az új olcsó iPhone

Már márciusban befuthat az új olcsó iPhone

A Bloomberg információi szerint az almás cég idei tavaszi eseményét március 8-án, kedden rendezhetik meg – természetesen virtuális formában. Itt leplezhetik le az Apple legolcsóbb, ezáltal méltán népszerű telefonjának, az iPhone SE-nek a következő generációját, mely a vártakkal ellentétben egy sokkal kisebb frissítés lehet.

A legjobb, ha még az elején tisztázzuk, hogy a szivárogtatások alapján nem kap új designt a telefon, marad tehát a már jól megszokott, legelőször az iPhone 8-cal debütált, 4,7 hüvelykes LCD-kijelzővel, Touch ID-vel, üveg hátlappal és egyetlen kamerával ellátott külső. De akkor mi lesz az újítás? – merülhet fel a kérdés, a válasz pedig meglepően egyszerű.

természetesen az 5G és egy gyorsabb chip.

Így igaz, minden jel arra mutat, hogy a harmadik generációs iPhone SE legnagyobb újítása az 5G bevezetése lesz, innentől kezdve tehát az Apple összes telefonja támogatni fogja az új generációs mobilhálózatot. A chip tekintetében szintén nem várnak ránk eget rengető meglepetések, szinte biztosra vehető, hogy az új SE a jelenlegi iPhone 13-család készülékeiben és az iPad miniben is ketyegő A15 Bionic SoC-t fogja megkapni, így a teljesítményére továbbra sem lehet majd panasz – az előző generációhoz képest pedig az akkumulátor üzemideje is nőhet az A15 Bionic kedvezőbb energiafelhasználási szokásainak köszönhetően.

A kamera megapixeleinek számában ugyancsak nem várható változás, marad a 12 megapixel, egy új szenzor azonban simán elképzelhető, az A15 Bionic chippel egyszerre pedig a képfeldolgozó egység is megújul, így összességében az elkészült fényképek tekintetében is javulásra lehet számítani.

Ami az árat illeti, szerencsére nem kell megijedni – az iPhone SE továbbra is az Apple legolcsóbb, ezáltal a legtöbb vásárló számára elérhető telefonja marad. A szivárogtatások szerint nem kell áremelkedéstől tartani, a 64 GB tárhellyel szerelt belépőszintű modell marad 399 dollár, mely idehaza a forgalmi adó és a törvényileg előírt egyéb díjakkal összesen valahol 180 ezer forint körül állhat meg, azaz 110 ezer forinttal lesz olcsóbb a szintén kis kijelzővel rendelkező iPhone 13 minitől.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments