csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone Már márciusban befuthat az új olcsó iPhone

Már márciusban befuthat az új olcsó iPhone

A Bloomberg információi szerint az almás cég idei tavaszi eseményét március 8-án, kedden rendezhetik meg – természetesen virtuális formában. Itt leplezhetik le az Apple legolcsóbb, ezáltal méltán népszerű telefonjának, az iPhone SE-nek a következő generációját, mely a vártakkal ellentétben egy sokkal kisebb frissítés lehet.

A legjobb, ha még az elején tisztázzuk, hogy a szivárogtatások alapján nem kap új designt a telefon, marad tehát a már jól megszokott, legelőször az iPhone 8-cal debütált, 4,7 hüvelykes LCD-kijelzővel, Touch ID-vel, üveg hátlappal és egyetlen kamerával ellátott külső. De akkor mi lesz az újítás? – merülhet fel a kérdés, a válasz pedig meglepően egyszerű.

természetesen az 5G és egy gyorsabb chip.

Így igaz, minden jel arra mutat, hogy a harmadik generációs iPhone SE legnagyobb újítása az 5G bevezetése lesz, innentől kezdve tehát az Apple összes telefonja támogatni fogja az új generációs mobilhálózatot. A chip tekintetében szintén nem várnak ránk eget rengető meglepetések, szinte biztosra vehető, hogy az új SE a jelenlegi iPhone 13-család készülékeiben és az iPad miniben is ketyegő A15 Bionic SoC-t fogja megkapni, így a teljesítményére továbbra sem lehet majd panasz – az előző generációhoz képest pedig az akkumulátor üzemideje is nőhet az A15 Bionic kedvezőbb energiafelhasználási szokásainak köszönhetően.

A kamera megapixeleinek számában ugyancsak nem várható változás, marad a 12 megapixel, egy új szenzor azonban simán elképzelhető, az A15 Bionic chippel egyszerre pedig a képfeldolgozó egység is megújul, így összességében az elkészült fényképek tekintetében is javulásra lehet számítani.

Ami az árat illeti, szerencsére nem kell megijedni – az iPhone SE továbbra is az Apple legolcsóbb, ezáltal a legtöbb vásárló számára elérhető telefonja marad. A szivárogtatások szerint nem kell áremelkedéstől tartani, a 64 GB tárhellyel szerelt belépőszintű modell marad 399 dollár, mely idehaza a forgalmi adó és a törvényileg előírt egyéb díjakkal összesen valahol 180 ezer forint körül állhat meg, azaz 110 ezer forinttal lesz olcsóbb a szintén kis kijelzővel rendelkező iPhone 13 minitől.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments