szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Már nem az Apple a legértékesebb cég a világon

Már nem az Apple a legértékesebb cég a világon

Visszaszerezte az első helyet a korábbi listavezetők egyike.

A Microsoft pénteken megelőzte az Apple-t piaci tőkeértékben, így ezzel a világ legértékesebb tőzsdei vállalata lett. A Microsoft piaci kapitalizációja közel 2,49 billió dollár volt a tőzsdezáráskor, míg az Apple-é 2,46 billió dollár körül mozgott. A helycserére azt követően került sor, hogy az Apple csütörtökön az elemzői várakozásoktól elmaradó bevételről számolt be.

Az almás vállalat negyedik pénzügyi negyedéves eredményei csalódást okoztak a Wall Streeten, a nem várt számokat leginkább az ellátási láncban jelentkező korlátozásokkal indokolták. Tim Cook vezérigazgató a CNBC műsorvezetőjének, Josh Liptonnak elmondta, hogy a bevételkiesést 6 milliárd dollárra becsülik, de a decemberi negyedévben még rosszabbra számít, ami az ellátási láncproblémákat illeti.

Noha a vállalat iPhone-eladásai 47%-kal nőttek éves szinten, de szintén elmaradtak az elemzői várakozásoktól, persze ez annak is betudható, hogy a negyedik negyedévbe csak néhány napnyi iPhone 13-as értékesítés számított bele.

Ezzel szemben a Microsoft felülmúlta a bevételi várakozásokat a pénzügyi első negyedévében, amely éves szinten mintegy 22%-kal emelkedett. Ez volt a leggyorsabb növekedés 2018 óta – számolt be korábban a CNBC.

Az Apple volt az első vállalat, amely elérte az 1 és 2 billió dolláros piaci tőkeértéket. A világ legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalata lett, amikor tavaly megelőzte az állami olajipari óriáscéget, a Saudi Aramco-t piaci tőkeértékben.

A Microsoft legutóbb 2020-ban előzte meg az Apple-t piaci tőkeértékben, amikor a koronavírus világjárvány elsőként csapott villámként az ellátási láncokba. A redmondi vállalat először júniusban zárt a 2 billió dolláros piaci tőkeérték felett, miután több mint öt év óta először mutatott be nagyobb frissítést a Windowshoz.

Piaczáráskor a Microsoft részvényei több mint 48%-kal emelkedtek az év eddigi részében, míg az Apple-é csaknem 13%-kal.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments