szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Dollármilliárdokat bukott az Apple a chiphiányon | 24.hu

Dollármilliárdokat bukott az Apple a chiphiányon | 24.hu

Nagyjából hatmilliárd dollárt veszített az Apple a negyedik üzleti negyedévében azért, mert nem tudott elegendő komponenst beszerezni partnereitől – írja a HWSW.

Tim Cook, a vállalat vezetője az október 28-ai negyedéves beszámoló során arról beszélt, hogy a félvezetőipar ellátási nehézségei a vártnál mélyebb nyomot hagytak az eredményeken, illetve mostanra a cég minden termékét érinti valamilyen mértékben a chiphiány.

A cég ennek ellenére növekedett: az árbevétel éves szinten 29 százalékkal, 83,4 milliárd dollárra nőtt, a profit pedig 12,67 milliárd dollárról mintegy 60 százalékkal, 20,51 milliárd dollárra emelkedett.

A cég iPhone-eladásokból származó árbevétele 47 százalékkal, 38,9 milliárd dollárra nőtt, a tartozékokat forgalmazó üzletág árbevétel 8,8 milliárd dollár volt, az iPadek és a Macek pedig 8,3 és 9,2 milliárd dollárnyi bevétel termeltek az Apple-nek.

A cupertinói cég szolgáltatásokból származó árbevétele meghaladta a 18,3 milliárd dollárt – ez éves szinten 26 százalékos növekedést takar -, a vállalat szolgáltatásaira a negyedév végére 745 millióan fizettek elő, a bázis egy negyedév alatt 45 millió fizető ügyféllel bővült.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments