csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek Megbízható forrás utal egy új Apple monitor és az erősebb Mac mini...

Megbízható forrás utal egy új Apple monitor és az erősebb Mac mini holnapi bemutatójára

Izgalmas felhozatalt láthatunk a cupertinóiak következő eseményén.

Hazai idő szerint kedden este 7 órakor kerül sor az Apple tavaszi termékbemutatójára, melyen a várakozások alapján az egyre biztosabbnak tűnő új iPhone SE-ről és egy új iPad Airről is leránthatják a leplet a cupertinóiak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 9to5Mac forrásai szerint viszont az Apple egy új, 7K-s monitoron és egy erősebb, profiknak szánt Mac minin is dolgozik, melyeket akár a „Peek Performance” című eseményen is viszontláthatunk. Most egy újabb forrás, a megbízhatóbb szivárogtatók közé tartozó Mark Gurman is alátámasztani látszik ezt az értesülést.

A Bloomberg újságírója legutóbbi hírlevelében arról írt, hogy az Apple már hónapokkal ezelőtt befejezte egy „következő generációs” monitor munkálatait, így ez is felbukkanhat a keddi bemutatón. Gurman ugyanakkor nem részletezi, hogy a megjelenítő azonos-e a 9to5Mac által pletykált modellel, ezért az sem kizárt, hogy több ilyen termékre is számíthatunk a közeljövőben. Az Apple egyébként legutóbb 2019-ben mutatott be saját monitort, a Mac Próhoz szánt Pro Display XDR-t.

Ami pedig a szintén pletykált erősebb Mac minit illeti, Gurman úgy tudja, hogy az Apple egy M1 Pro, vagy M2-es chippel szerelt apróságot is leleplezhet kedden. A riporter fejlesztői forrásai szerint a cég több új Macet is tesztel egy be nem jelentett, 8 CPU- és 10 GPU-magos chippel, ami egybecseng a korábbi értesülésével, mely szerint ezzel a specifikációval érkezhet az M2-es SoC (a legerősebb M1, az ősszel bemutatott M1 Max 10 CPU és akár 32 GPU magot kínál).

A tesztelt Macek az iMac Pro és a Mac Pro új variánsai is lehetnek, ám Gurman úgy véli, hogy ezek csak később, májusban vagy júniusban kerülhetnek boltokba. Ettől függetlenül viszont szerinte megeshet, hogy a holnap esti bemutatón legalább az egyik előkerül.

Akárhogy is legyen, tényeket csak a Peek Performance után tudunk majd, de az összecsengő pletykák alapján a tavaszi esemény jóval több lehet az új budget-iPhone leleplezésénél.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments