vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekMegint a monitorlábon nyerészkedik az Apple

Megint a monitorlábon nyerészkedik az Apple

Házilag megváltoztatni sem lehet a Studio Display rögzítési módját.

A Pro Display XDR monitorával még a leglojálisabb rajongóit is védhetetlen helyzetbe hozta az Apple, a 2019-ben bejelentett és továbbra is kapható termék a 4999 dolláros kezdőára ellenére ugyanis nem tartalmaz lábat. Az esszenciális kiegészítő 999 dollárért külön vásárolható meg, az egyetlen alternatívája pedig egy különleges VESA rögzítőkeret, amelyért potom 199 dollárért kér az Apple.

Apple Studio DisplayForrás: Apple

Most ha nem is ennyire drámai mértékben, de a héten bejelentett Studio Display monitorával folytatta a lábakon való haszonszerzési törekvéseit az Apple. Az 1499 dollárnál kezdődő, itthon március 18-tól bruttó 659 990 forinttól kapható termék mellé a kiválasztott modelltől függően jár 30 fokos döntést lehetővé tevő lábazat vagy VESA rögzítőkeret, viszont aki a döntés mellett a panel magasságának 10 centis állítására is lehetőséget adó másik lábat szeretné a monitorhoz, az kénytelen lesz

399 dollár (itthon bruttó 160 ezer forint) felárat kifizetni.

A helyzet további érdekessége, hogy házilag nincs mód a rögzítési módszer utólagos lecserélésére, azaz mondjuk egy klasszikus lábbal megvett monitorra nem lehet utólag felszerelni a magasságállítós lábat vagy a VESA rögzítőkeretet.

Maga a Studio Display az árából sejthetően egy profi grafikai munkára is megfelelő megoldás: 27 hüvelykes és 5120×2880 pixel felbontású, akár 600 nit fényerőre is képes, található benne 12 MP-es webkamera és USB-hub, a hat hangszórós audiórendszere pedig az Apple szerint különösen magas minőségű hang kibocsátásra képes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Recent Comments