vasárnap, június 16, 2024
Home Macbook Megoldhatta a MacBook Pro kijelzőhalálozását az Apple

Megoldhatta a MacBook Pro kijelzőhalálozását az Apple

Viszont nem hajlandó beismerni, hogy valaha is gond volt a szalagkábellel.

Január végén újabb hardveres tervezési gondra visszavezethető botrány robbant ki az Apple háza táján. A vállalat illetékeseinek fórumcenzúrázási kísérletei ellenére eljutott a fősodratú médiába a hír, hogy a 2016-tól piacra dobott MacBook Pro laptopokban egy idő után meghalhat a kijelző, ha pedig nem sikerül garanciálisan megoldatni a problémát, akkor 600 dolláros (nettó 167 ezer forintos) javítás elé néznek a tulajok.

Forrás: Tranmautritam / Pexels

A bejelentéseknek utánajárt iFixit szerint az a probléma, hogy a laptopok fedelének a nyitogatásától egy idő után megtörhet az alaplapot és a kijelzőt összekötő szalagkábel, ráadásul a kijelződizájn miatt nem lehet szimplán kicserélni a filléres alkatrészt, helyette a komplett megjelenítő mehet a kukába; ezért ilyen magas a javítási költség.

[embedded content]

Az Apple a mai napig nem volt hajlandó reagálni a kijelzőgondra, méghozzá elég nyilvánvaló okokból: a tervezési hiba elismerése egyrészt további presztízsveszteséghez vezetne, másrészt pedig megpecsételné a jövőbeli kártérítési perek és javítási igények sorsát.

Az iFixit most megvizsgálta a legújabb MacBook Prót, és érdekes felfedezést tett: a 2018-as modellben az említett szalagkábel 2 milliméterrel hosszabb, mint a 2016-os és 2017-es modellekben. A cég szerint emiatt a laptop fedelének nyitásakor és csukásakor kisebb erőhatás éri a szalagkábelt.

Rendkívül erős a gyanú, hogy a módosítással a kábel élettartamát kívánja kitolni az Apple, ez lehet az el nem ismert szalagtörési gondra kitalált megoldása.

Egyelőre nem világos, hogy aki az elmúlt időszakban javíttatta a MacBook Prójának az elhalálozott kijelzőjét, annak vajon már a hosszabb szalagkábeles kijelzőt építették-e be a szervizesek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments