vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Michael J. Fox úgy véli, a 80-at sem fogja megérni

Michael J. Fox úgy véli, a 80-at sem fogja megérni

A színész őszintén beszélt róla, hogy napról napra nehezebb számára a Parkinson-kórral való küzdelem.

Az Apple TV+-ra hamarosan felkerül egy dokumentumfilm Still: A Michael J. Fox Movie címmel, Oscar-díjas Davis Guggenheim (Supermanre várva: Az amerikai közoktatás hibái, Deadwood) rendezésében, amelyben az azóta visszavonult színész karrierje mellett komoly fókuszt kap a Parkinson-kór és az ezzel kapcsolatos orvosi kutatások is. Michael J. Fox ugyanis a gyógymód megtalálásának szószólója lett, miután diagnosztizálták nála, és 2000-ben létrehozott egy alapítványt, hogy segítsen előrébb mozdítani az ügyet. 

A Vissza a jövőbe, a Doc Hollywood, a Szenzációs recepciós és más családi filmek sztárja mindig is nyíltan beszélt a betegségéről, ezúttal a CBS Sunday Morning című műsorában – ahol az említett dokumentumfilm miatt jelent meg – adott szívszorító helyzetjelentést az állapotáról.

Michael J. Fox júniusban ünnepli majd a 62. születésnapját, azonban a nyilatkozata alapján nem számít rá, hogy még sok szülinapozás vár rá, és minden egyes nap egyre komolyabb megpróbáltatás számára: 

„Szívás Parkinson-kórosnak lenni. Sok család, sok ember számára ez egy rémálom, valódi pokol. Olyan valósággal kell megküzdeniük, amit a legtöbb ember fel sem tud fogni. […] Nem fogok hazudni, egyre nehezebb, egyre keményebb minden nap, de ez van. […] Elesel, félrenyeled az ételeket, tüdőgyulladást kapsz… apróságok, amik elvihetnek. Nem a Parkinson-kórban halsz meg, hanem a Parkinson-kórral. Nem fogom megérni a 80-at.”

Fox azonban nem adja fel, mindig igyekszik megőrizni az optimizmusát:

„Felismerem, milyen nehéz ez az embereknek, és felismerem, milyen nehéz nekem. De vannak bizonyos képességeim, amelyek lehetővé teszik, hogy megbirkózzak ezekkel a dolgokkal. És rájöttem, hogy a hálával fenntartható az optimizmus. És ha találsz valamit, amiért hálás lehetsz, akkor találsz olyat is, amit várhatsz, amiért továbbmehetsz.”

És van is oka pozitívan gondolkodni, hiszen alapítványa már 1,5 milliárd dollárt gyűjtött össze a kutatásra, és nemrég sikerült is áttörést elérniük: megtalálták a Parkinson-kór biomarkerét, ami gyorsabb diagnózist és kezelést jelenthet: 

„Ez mindent megváltoztat. Öt éven belül meg tudják majd mondani, hogy megvan-e benned a betegség, meg tudják majd mondani, hogy valaha is kialakul-e és tudni fogjuk, hogyan kezeljük.”

A Still: A Michael J. Fox Movie-t május 12-től nézhetitek majd az Apple TV+-on. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GameStar közösség tagja? Gyere a GameStar Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Kritikák, filmes érdekességek, magyar szinkron és hazai filmkultúra – a Puliwood a te oldalad is!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments