vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Minden lépéssel a kórházat kockáztatja a gyógyíthatatlan beteg filmcsillag

Minden lépéssel a kórházat kockáztatja a gyógyíthatatlan beteg filmcsillag

Micahel J. Fox azt hitte, túl van élete legnehezebb évén, de elhamarkodta a kijelentést.

 

Michael J. Fox őszinte és tabuk nélküli interjút adott a minap a People-nak, melyben életének legnehezebb éveiről és a Parkinson-kórral kapcsolatos egészségügyi problémákról mesélt az Apple TV-n debütált Still: Michael J. Fox című, az életútját bemutató dokumentumfilm kapcsán.

displayRule; break; case ‘m’ : toShow = window.innerWidth

A lap People’s Kindness kiadásának apropóján Fox elmesélte, hogy az elmúlt évben sorozatban törte el a csontjait, mivel betegségének két legfőbb jellemzője a rossz egyensúlyérzék és az instabilitás, ami komoly esésekhez vezetett.

„Eltört az arccsontom, aztán a kezem, majd a vállam, beültettek egy vállpótlást, majd eltört a jobb karom, majd a könyököm is”

– mondta Michael, aki bár 61 éves, a sok megpróbáltatás ellenére mostanában kezdi jobban érezni magát.

A Vissza a jövőbe sztárját 1991-ben diagnosztizálták a betegséggel. Amikor megtudta az eredményeket, az alkoholba menekült, de felesége Tracy segítségével idővel sikerült nemet mondania az italra. A Parkinson-kór dacára folytatta karrierjét, olyan filmekben, mint a Szenzációs recepciós, Szerelem a Fehér Házban vagy a Támad a Mars! A színész azonban mára már visszavonult a forgatásoktól, hiszen nap mint nap meg kell küzdenie minden lépésért.

Az interjúban elmondta, vállműtétje után egy fertőzést is elkapott, mozdítani sem tudta a karját, ez viszont megakadályozta abban, hogy a kezét egyensúlyozásra használja, ami további esésekhez és sérülésekhez vezetett.

Fox 2020-as memoárjában azt írta, élete legrosszabb éve gerincműtétje idején volt, amikor egy daganatot távolítottak el az orvosai, de elhamarkodott volt a kijelentése:

„A dolgok azóta még rosszabbra fordultak, de most már az utolsó törések is kezdenek meggyógyulni. Jelenleg az életem küldetése, hogy ne essek el.”

A színész azonban állapota és a megpróbáltatások ellenére elképesztően optimista. Számára így is minden nap ajándék, és örömét leli a hétköznapi kihívásokban, a kimatekozott lépésekben, és abban, hogy a családjával töltheti az idejét.

Michael J. Fox diagnózisa után hamarosan a Parkinson-kór gyógymódkutatásának élharcosa lett. 2000-ben, kilenc évvel azután, hogy 29 éves korában diagnosztizálták nála a betegséget, megnyitotta a Michael J. Fox Alapítványt a Parkinson-kutatásért.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments