vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Mindent letarol a mesterséges intelligencia a tőzsdén

Mindent letarol a mesterséges intelligencia a tőzsdén

A mesterséges intelligencia iránti mánia nem mutat enyhülést az amerikai vállalatok és a tőzsdei befektetők körében. A negyedéves vállalati jelentéseket követő szokásos elemzői  konferenciák során a mesterséges intelligenciára és a kapcsolódó kifejezésekre való hivatkozás több mint kétszeresére nőtt az egy évvel ezelőttihez képest.

A vállalatok általában érzik azt, mire van igénye a befektetőknek és mi a trendi téma a piacon. Ennek megfelelően ebben a negyedévben egyre többen igyekeztek megmutatni, hogy élen járnak az olyan algoritmusok használatában, amelyek egyszerű utasítások vagy képek alapján hatalmas mennyiségű információt képesek elemezni. A mesterséges intelligencia azt ígéri, hogy megváltoztatja az üzleti életet, a személyzet felvételétől (vagy kirúgásától) a dühös ügyfelek megnyugtatásáig az online chatben. Bár az iparági vezetők és a kormányok növekvő aggodalommal tekintenek az új technológia jelentette potenciális veszélyekre, azonban a cégeket ez nem nagyon zavarja, s egymás után jelentik be ez irányú elkötelezettségüket – írja összefoglaló elemzésében a Bloomberg.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei a Napi.hu hírlevelében.

Küldtünk Önnek egy emailt! Nyissa meg és kattintson a Feliratkozás linkre a feliratkozása megerősítéséhez.

Ezután megkapja a Napi.hu Hírleveleit reggel és este.

A nagy divathullámot egyértelműen az OpenAI által novemberben elindított ChatGPT chatbot váltotta ki, amely már a tavalyi negyedik negyedéves jelentési időszakban 77 százalékkal növelte a mesterséges intelligenciával kapcsolatos említések számát az eredménybeszámolókban. Az ütem csak fokozódott most az első negyedéves szezonban. Az elemzői konferenciabeszélgetések során az S&P 500-as indexben szereplő vállalatok eddig 1072-ször említették a mesterséges intelligenciát, élen az olyan nagyvállalatokkal, mint a Meta, az Alphabet, de jóval a technológiai szektoron túl is téma volt.

Az Expedia Group online utazási iroda – amely a bruttó foglalások növekedéséről számolt be az első negyedévben – jelentése szerint például teljesítményét fokozta az MI és a gépi tanulás alkalmazásának felgyorsítása, beleértve a ChatGPT integrálását az iOS alkalmazásába. A Moderna Inc. gyógyszergyártó vállalat közölte, hogy technológiai központot nyit Seattle-ben, amely segít bővíteni az MI képességeit, míg a Kraft Heinz Co. élelmiszergyártó vállalat szerint az algoritmusok segítenek csökkenteni a pazarlást a gyártás során.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook eközben óvatosan optimistán nyilatkozott az MI-szolgáltatások friss dömpingjével kapcsolatban Mint mondta, bár hatalmas potenciál rejlik bennük, számos olyan kérdés is van, amelyet rendezni kell. A negyedéves eredményeket követő elemzői beszélgetésen megjegyezte, hogy az Apple már most is a termékcsaládjának nagy részében alkalmazza az MI-t. Többek között az olyan funkciókban, mint az okosóra esés-érzékelése. A vállalat folytatja a technológia beépítését több termékébe is, de elmondása szerint nagyon átgondoltan.

Mint ismert, nemrég több iparági szakértő és vezető is megkongatta a vészharangot az MI technológia kontrollálatlan fejlődése miatt. Elon Musk sokadmagával együtt olyan petíciót írt alá, amelyben bizonyos fejlesztések szüneteltetésére szólítottak fel. A technológiai iparág vezetői csütörtökön találkoztak Kamala Harris amerikai alelnökkel, hogy megvitassák az MI fejlesztés esetleges állami felügyeletét, a Fehér Ház pedig ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja a mesterséges intelligenciából eredő károk enyhítését célzó új szabályokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments