csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Nagy bejelentést tett az Apple: jön az új mobilfizetési megoldásuk

Nagy bejelentést tett az Apple: jön az új mobilfizetési megoldásuk

Mint azt korábban a Bloomberg megszellőztette, az Apple egy érintéses (NFC-s) mobilfizetési megoldást vezet be, mely gyakorlatilag POS-terminállá változtatja az iPhone-okat egy szoftveres megoldással, azaz kártyás vagy Apple Pay-es fizetést fogadhatnak a telefonnal a felhasználók.

Az Apple azt is közölte, hogy a Stripe nevű fintech lesz a fizetési tranzakciók operátora, és a megoldást a Shopify POS-termékébe is integrálják.

A funkciót egyelőre csak az Egyesült Államokban fogják élesíteni, és a mobilok így az Apple Pay-es tranzakciók mellett a Visa, az AmEx, a Discover és a Mastercard kártyáit is elfogadják.

Az Apple közlése szerint a megoldást harmadik feles appokon keresztül teszik elérhetővé az év folyamán, de konkrét dátumot még nem árultak el.

Az Apple már korábban feltűnt a fizetési piacon a megoldásaival, 2019-ben vezette be az Apple Card hitelkártyát, ez a kártya a MasterCard hálózatát használja, a rendszert a Goldman Sachs működteti. Az Apple banki partnerével tervezi elindítani a BNPL (részletfizetési) szolgáltatását is, az Apple Cash digitális P2P fizetéseket tesz lehetővé, az Apple Pay mobilfizetési megoldás pedig már régóta ismert szolgáltatásuk itthon is.

(CNBC)

A címlapkép forrása: Getty Images

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments