csütörtök, szeptember 29, 2022
Home Apple hírek Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni...

Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni a fizetésüket – Liner.hu

Miután több lap és portál is beszámolt arról, hogy milyen embertelen körülmények között dolgoznak az Apple alkalmazottjai, a vállalat is feleszmélt.

Miután olyan tetemes mennyiségű panasz érkezett a dolgozóktól, az Apple is meghallgatta őket, és bejelentette, megemeli a teljes és részmunkaidős kiskereskedelmi alkalmazottak bérét, beleértve a különböző szabadidős kedvezményeket.

A Bloomberg értesülései nyomán a Verge arról számolt be, hogy az Apple április 4-től új juttatási csomagot vezet be a kiskereskedelmi dolgozók körében, melynek értelmében megduplázzák a fizetett betegszabadság időintervallumát, mely plusz napokat “mentális egészségügyi szabadságra”, valamint a családtagok orvoshoz vitelére lehet majd felhasználni.

E változással a teljes munkaidős kiskereskedelmi dolgozók a korábbi 6 helyett 12 nap betegszabadságot kapnak majd. Ezen felül pedig a szabadságok tekintetében is lesz némi változás: a munkavállalók ezentúl több éves szabadságot kapnak, és a munkaviszonnyal kapcsolatos feltételek is lerövidülnek, így a jövőben nem 5, hanem 3 év után már megkapják a többletszabadságot.

Szintén hatalmas változás lesz, hogy a részmunkaidőben foglalkoztatottak áprilistól most először kapnak 6 fizetett nap szabadságot, ráadásul a fizetett “szülői szabadságot” is bevezetik, mely legfeljebb hat hétre terjedhet ki.

Érdekesség, hogy e változtatásokat azután fontolta meg az Apple vezetősége, hogy több lap és portál is megjelentetett olyan cikkeket, melyekben a hányattatott sorsú Apple-dolgozók életét mutatták be, akiknek a munkakörülményekkel kapcsolatos panaszaikat rendre figyelmen kívül hagyta a vállalat.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments