csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni...

Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni a fizetésüket – Liner.hu

Miután több lap és portál is beszámolt arról, hogy milyen embertelen körülmények között dolgoznak az Apple alkalmazottjai, a vállalat is feleszmélt.

Miután olyan tetemes mennyiségű panasz érkezett a dolgozóktól, az Apple is meghallgatta őket, és bejelentette, megemeli a teljes és részmunkaidős kiskereskedelmi alkalmazottak bérét, beleértve a különböző szabadidős kedvezményeket.

A Bloomberg értesülései nyomán a Verge arról számolt be, hogy az Apple április 4-től új juttatási csomagot vezet be a kiskereskedelmi dolgozók körében, melynek értelmében megduplázzák a fizetett betegszabadság időintervallumát, mely plusz napokat “mentális egészségügyi szabadságra”, valamint a családtagok orvoshoz vitelére lehet majd felhasználni.

E változással a teljes munkaidős kiskereskedelmi dolgozók a korábbi 6 helyett 12 nap betegszabadságot kapnak majd. Ezen felül pedig a szabadságok tekintetében is lesz némi változás: a munkavállalók ezentúl több éves szabadságot kapnak, és a munkaviszonnyal kapcsolatos feltételek is lerövidülnek, így a jövőben nem 5, hanem 3 év után már megkapják a többletszabadságot.

Szintén hatalmas változás lesz, hogy a részmunkaidőben foglalkoztatottak áprilistól most először kapnak 6 fizetett nap szabadságot, ráadásul a fizetett “szülői szabadságot” is bevezetik, mely legfeljebb hat hétre terjedhet ki.

Érdekesség, hogy e változtatásokat azután fontolta meg az Apple vezetősége, hogy több lap és portál is megjelentetett olyan cikkeket, melyekben a hányattatott sorsú Apple-dolgozók életét mutatták be, akiknek a munkakörülményekkel kapcsolatos panaszaikat rendre figyelmen kívül hagyta a vállalat.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments