szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni...

Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni a fizetésüket – Liner.hu

Miután több lap és portál is beszámolt arról, hogy milyen embertelen körülmények között dolgoznak az Apple alkalmazottjai, a vállalat is feleszmélt.

Miután olyan tetemes mennyiségű panasz érkezett a dolgozóktól, az Apple is meghallgatta őket, és bejelentette, megemeli a teljes és részmunkaidős kiskereskedelmi alkalmazottak bérét, beleértve a különböző szabadidős kedvezményeket.

A Bloomberg értesülései nyomán a Verge arról számolt be, hogy az Apple április 4-től új juttatási csomagot vezet be a kiskereskedelmi dolgozók körében, melynek értelmében megduplázzák a fizetett betegszabadság időintervallumát, mely plusz napokat “mentális egészségügyi szabadságra”, valamint a családtagok orvoshoz vitelére lehet majd felhasználni.

E változással a teljes munkaidős kiskereskedelmi dolgozók a korábbi 6 helyett 12 nap betegszabadságot kapnak majd. Ezen felül pedig a szabadságok tekintetében is lesz némi változás: a munkavállalók ezentúl több éves szabadságot kapnak, és a munkaviszonnyal kapcsolatos feltételek is lerövidülnek, így a jövőben nem 5, hanem 3 év után már megkapják a többletszabadságot.

Szintén hatalmas változás lesz, hogy a részmunkaidőben foglalkoztatottak áprilistól most először kapnak 6 fizetett nap szabadságot, ráadásul a fizetett “szülői szabadságot” is bevezetik, mely legfeljebb hat hétre terjedhet ki.

Érdekesség, hogy e változtatásokat azután fontolta meg az Apple vezetősége, hogy több lap és portál is megjelentetett olyan cikkeket, melyekben a hányattatott sorsú Apple-dolgozók életét mutatták be, akiknek a munkakörülményekkel kapcsolatos panaszaikat rendre figyelmen kívül hagyta a vállalat.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments