szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni...

Olyan sok panaszt kapott az Apple a dolgozóktól, hogy kénytelen volt megemelni a fizetésüket – Liner.hu

Miután több lap és portál is beszámolt arról, hogy milyen embertelen körülmények között dolgoznak az Apple alkalmazottjai, a vállalat is feleszmélt.

Miután olyan tetemes mennyiségű panasz érkezett a dolgozóktól, az Apple is meghallgatta őket, és bejelentette, megemeli a teljes és részmunkaidős kiskereskedelmi alkalmazottak bérét, beleértve a különböző szabadidős kedvezményeket.

A Bloomberg értesülései nyomán a Verge arról számolt be, hogy az Apple április 4-től új juttatási csomagot vezet be a kiskereskedelmi dolgozók körében, melynek értelmében megduplázzák a fizetett betegszabadság időintervallumát, mely plusz napokat “mentális egészségügyi szabadságra”, valamint a családtagok orvoshoz vitelére lehet majd felhasználni.

E változással a teljes munkaidős kiskereskedelmi dolgozók a korábbi 6 helyett 12 nap betegszabadságot kapnak majd. Ezen felül pedig a szabadságok tekintetében is lesz némi változás: a munkavállalók ezentúl több éves szabadságot kapnak, és a munkaviszonnyal kapcsolatos feltételek is lerövidülnek, így a jövőben nem 5, hanem 3 év után már megkapják a többletszabadságot.

Szintén hatalmas változás lesz, hogy a részmunkaidőben foglalkoztatottak áprilistól most először kapnak 6 fizetett nap szabadságot, ráadásul a fizetett “szülői szabadságot” is bevezetik, mely legfeljebb hat hétre terjedhet ki.

Érdekesség, hogy e változtatásokat azután fontolta meg az Apple vezetősége, hogy több lap és portál is megjelentetett olyan cikkeket, melyekben a hányattatott sorsú Apple-dolgozók életét mutatták be, akiknek a munkakörülményekkel kapcsolatos panaszaikat rendre figyelmen kívül hagyta a vállalat.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments