csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone Nagyon tartják az értéküket az iPhone 12-esek

Nagyon tartják az értéküket az iPhone 12-esek

Ennél meglepőbb, hogy melk telefonok nem érnek fabatkát sem a használtpiacon.

Friss értékállósági statisztikákkal rukkolt elő a használt mobilok árainak összehasonlítására kitalált SellCell szolgáltatás, az adatai szerint egy évvel a kiadásuk után messze az iPhone 12 mobilcsalád tagjai veszítettek a legkevesebbet az értékükből.

Motorola Razr (2019)Forrás: Motorola

Ez önmagában nem jelent újdonságot, emberemlékezet óta az iPhone-ok tartják a legjobban az értéküket, míg az androidos készülékek egy évnyi használat után tipikusan az eredeti vételi áruk feléért sem adhatóak el a használtpiacon.

Az iPhone 12 / iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max trió tagjai nagy átlagban csupán 33 százalékot veszítettek 12 hónap alatt értékükből, míg a negyedik helyen befutott iPhone 12 mini esetében már közel 44% az értékvesztés. A TOP5-ös lista utolsó helyére ~50% értékvesztéssel a Google Pixel 5 futott be, ami érdekes fejleménynek mondható, a többség valószínűleg Galaxy S mobilt tippelne helyette.

Az értéküket egy év után legjobban tartó mobilok…Forrás: SellCell

A TOP5 legnagyobb értékvesztést elszenvedett készülék listája sokkal érdekes képet fest, a várttal ellentétben ugyanis nem belépőkategóriás és olcsóbb középkategóriás mobilok alkotják, mindegyik erős középkategóriás vagy felső kategóriás modell.

… és a legnagyobb értékcsökkenést elszenvedett készülékekForrás: SellCell

A Motorola és az LG készülékei érintett készülékei átlagosan bő 84% értékvesztést produkáltak 12 hónap alatt, ami sokkoló annak fényében, hogy továbbra is kompetens készülékekről van szó, a RAZR pedig az első kettéhajtható kijelzős kagylómobil volt a piacon.

Nem műszakilag van probléma a mobilokkal, az értékcsökkenés az irántuk való kereslet hiányából fakad.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments