szerda, február 1, 2023
Home Iphone Nagyon tartják az értéküket az iPhone 12-esek

Nagyon tartják az értéküket az iPhone 12-esek

Ennél meglepőbb, hogy melk telefonok nem érnek fabatkát sem a használtpiacon.

Friss értékállósági statisztikákkal rukkolt elő a használt mobilok árainak összehasonlítására kitalált SellCell szolgáltatás, az adatai szerint egy évvel a kiadásuk után messze az iPhone 12 mobilcsalád tagjai veszítettek a legkevesebbet az értékükből.

Motorola Razr (2019)Forrás: Motorola

Ez önmagában nem jelent újdonságot, emberemlékezet óta az iPhone-ok tartják a legjobban az értéküket, míg az androidos készülékek egy évnyi használat után tipikusan az eredeti vételi áruk feléért sem adhatóak el a használtpiacon.

Az iPhone 12 / iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max trió tagjai nagy átlagban csupán 33 százalékot veszítettek 12 hónap alatt értékükből, míg a negyedik helyen befutott iPhone 12 mini esetében már közel 44% az értékvesztés. A TOP5-ös lista utolsó helyére ~50% értékvesztéssel a Google Pixel 5 futott be, ami érdekes fejleménynek mondható, a többség valószínűleg Galaxy S mobilt tippelne helyette.

Az értéküket egy év után legjobban tartó mobilok…Forrás: SellCell

A TOP5 legnagyobb értékvesztést elszenvedett készülék listája sokkal érdekes képet fest, a várttal ellentétben ugyanis nem belépőkategóriás és olcsóbb középkategóriás mobilok alkotják, mindegyik erős középkategóriás vagy felső kategóriás modell.

… és a legnagyobb értékcsökkenést elszenvedett készülékekForrás: SellCell

A Motorola és az LG készülékei érintett készülékei átlagosan bő 84% értékvesztést produkáltak 12 hónap alatt, ami sokkoló annak fényében, hogy továbbra is kompetens készülékekről van szó, a RAZR pedig az első kettéhajtható kijelzős kagylómobil volt a piacon.

Nem műszakilag van probléma a mobilokkal, az értékcsökkenés az irántuk való kereslet hiányából fakad.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments