szerda, július 6, 2022
Home Macbook Négy új Mac jöhet idén M2 processzorral

Négy új Mac jöhet idén M2 processzorral

Közeledik az Apple tavaszi bejelentési időszaka, amikor a cupertinói cég a várakozások szerint fellebbenti a fátylat a 2022-es iPhone SE-ről, ugyanakkor ezzel egy időben elárulhat a cég részleteket az Apple M2 processzorral érkező új Macintosh-szériákról is – véli a Bloomberg mindig jól értesült szakértője, Mark Gurman.

Gurman szerint az M2 az idei MacBook Air és Pro, illetve Mac Mini, valamint az iMac családokban is megjelenik majd. Az Apple szokásához híven egyelőre semmit nem árult el az új processzor teljesítményéről és felépítéséről, a spekulációk szerint az M2 processzora ugyanakkor értelemszerűen picit gyorsabb lesz a 2020 novemberében bejelentett M1-hez képest, illetve hét vagy nyolc helyett kilenc vagy tíz grafikus magot tartalmazhatnak majd az egységek.

m2_board

Érdekelnek a modern CI/CD alapjai?

Június 15-én induló, 8 alkalmas online képzésünk a modern CI/CD pipeline építésébe ad bevezetést. Bemutatásra kerülő technológiák: GitLab, Helm, Kustomize, Flux, ArgoCD, ServiceMesh, Flagger.

Érdekelnek a modern CI/CD alapjai? Június 15-én induló, 8 alkalmas online képzésünk a modern CI/CD pipeline építésébe ad bevezetést. Bemutatásra kerülő technológiák: GitLab, Helm, Kustomize, Flux, ArgoCD, ServiceMesh, Flagger.

A Bloomberg újságírója mindenesetre nem nagyon lőhet mellé, egyes tajvani források ugyanis már tavaly megszellőztették, hogy jön a Staten kódnevű M2, az Apple pedig a jövőben 18 hónapos termékfrissítési ciklusokban gondolkodva dobja majd piacra új processzorait.

Mielőtt az Apple a Maceknél is áttért saját processzoraira, a vállalatnak az Intel útitervére kellett hagyatkoznia az egyes termékek frissítésével és megjelenésével. Azzal, hogy a vállalat saját kezébe vette a processzor tervezését, immár olyan gyakran frissítheti a termékeit, amilyen gyakran szükségesnek és amennyire gazdaságosnak ítéli.

Szintén a tavalyi pletykák alapján az Apple idén tavasszal visszahozza kínálatába az iMac Prót. A kijelzős ellátási lánctól származó információk szerint az Apple egy 120 hertzes képfrissítést támogató (ProMotion) mini LED kijelzővel éleszti újjá az all-in-one gépet, amelybe az M1 Pro vagy M1 Max processzort kérhetik a vásárlók. Ezt követően jövő ősszel érkezhet a következő frissítési hullám, amely a MacBook Air sorozatot érinti. Az olcsó(bb) gépet elsőként kaphatják meg az M2 processzort, illetve egyes hírek szerint a készülékek formatervét is megújítja az Apple.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments