Home Iphone Sárba döngölte a Huawei a konkurenciát a Mate40 bemutatóján

Sárba döngölte a Huawei a konkurenciát a Mate40 bemutatóján

A Huawei-prezentációnak a konkurenciát ledózeroló hangvételét jól jellemzi ez a kép. A bal szélső oldalon a Huawei Mate 40 Pro által készített kép látható (gyenge fényviszonyok között), mellette pedig a Samsung Galaxy Note 20 Ultra és az iPhone 11 Pro Max készülékeknél a kép helyetti szinte teljes sötétség (Forrás: YouTube)

A Huawei-prezentációnak a konkurenciát ledózeroló hangvételét jól jellemzi ez a kép. A bal szélső oldalon a Huawei Mate 40 Pro által készített kép látható (gyenge fényviszonyok között), mellette pedig a Samsung Galaxy Note 20 Ultra és az iPhone 11 Pro Max készülékeknél a kép helyetti szinte teljes sötétség (Forrás: YouTube)

A prezentáción a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója, Richard Yu rossz akcentussal, viszont annál lelkesebben és harciasabban mutatta be az új 5G SoC (egylapkás rendszerű) telefonokat, továbbá olyan készülékeket is, mint a Porsche Design Huawei Watch GT 2 okosóra, kétféle Huawei FreedBuds fejhallgató, a „Gentle Monster” nevű speciális Huawei okosszemüvegek és okosnapszemüvegek, beépített hangszórókkal és hangasszisztens alkalmazásokkal, valamint a Huawei Sound és Huawei Sound X, apró, ámde annál erősebb hangfalakkal.

Az előadás hangvételére jellemző volt, hogy Yu kevésbé koncentrált a korábbi Mate modellekkel való összehasonlításra, inkább a Samsung és az iPhone legújabb modelljeit alázta az összehasonlító chartokkal.

A különbség sok esetben tényleg egészen lehengerlőnek tűnt, és nemcsak a hardverek paraméterei, hanem az olyan technikai megvalósítások terén is, mint például a gyenge fényviszonyok között készülő képek, vagy a torzításmentes technológiával elkészített, ultraszéles látószögű fotók lövése.

Új processzor

A Mate 40 Pro és Pro+ készülékekben a Huawei által kifejlesztett saját Kirin 9000 processzor 25 százalékkal erősebb, mint a rivális Snapdragon-család eddigi legerősebb tagja. Az 5 nanométeres 5G SoC-ben helyet kapott egy 24 magos Core Mali-G78 GPU, valamint egy innovatív, 2 nagy méretű magból és 1 apró méretű magból álló NPU is.

Az „5G-élmény” terén is azt ígéri a Huawei, sokkal gyorsabb lesz, mint a 865+ alapú telefonoknál: a chartok szerint a feltöltési sebességnél ötször, a letöltésinél pedig kétszer gyorsabb sebességre számíthatunk. 

A csipek mellett a készülékek akkumulátora is lépést tart az 5G-vel a beépített, 4400 mAH-es akkunak és a 66 W-s Huawei SuperCharge töltési technológiának köszönhetően.

Hogy a készülék mennyire igazolja a hangzatos állításokat, illetve megéri-e majd a közel 1200 eurós (jelenlegi árfolyamon nagyjából 436 000 forintos) árcédulát, hamarosan kiderül, amikor a Mate 40 Pro tesztkészülék a szerkesztőségünkbe érkezik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Újabb cég fordult az EU-hoz az Apple adó miatt

Újabb tartalomterjesztő platform fordult panasszal az Európai Bizottság versenyügyi szervéhez az Apple által az App Store piactéren keresztül végzett értékesítések kapcsán számított jutalékrendszere miatt....

Legyőzte az Apple-t a kis magyar cég

Különleges élmény volt, hogy »egy lapon« emlegetnek a világ egyik legnagyobb márkájának vezérigazgatójával, még ha bírósági tárgyalási idézés is volt, azt viszont már...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Recent Comments