Home Iphone Sárba döngölte a Huawei a konkurenciát a Mate40 bemutatóján

Sárba döngölte a Huawei a konkurenciát a Mate40 bemutatóján

A Huawei-prezentációnak a konkurenciát ledózeroló hangvételét jól jellemzi ez a kép. A bal szélső oldalon a Huawei Mate 40 Pro által készített kép látható (gyenge fényviszonyok között), mellette pedig a Samsung Galaxy Note 20 Ultra és az iPhone 11 Pro Max készülékeknél a kép helyetti szinte teljes sötétség (Forrás: YouTube)

A Huawei-prezentációnak a konkurenciát ledózeroló hangvételét jól jellemzi ez a kép. A bal szélső oldalon a Huawei Mate 40 Pro által készített kép látható (gyenge fényviszonyok között), mellette pedig a Samsung Galaxy Note 20 Ultra és az iPhone 11 Pro Max készülékeknél a kép helyetti szinte teljes sötétség (Forrás: YouTube)

A prezentáción a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója, Richard Yu rossz akcentussal, viszont annál lelkesebben és harciasabban mutatta be az új 5G SoC (egylapkás rendszerű) telefonokat, továbbá olyan készülékeket is, mint a Porsche Design Huawei Watch GT 2 okosóra, kétféle Huawei FreedBuds fejhallgató, a „Gentle Monster” nevű speciális Huawei okosszemüvegek és okosnapszemüvegek, beépített hangszórókkal és hangasszisztens alkalmazásokkal, valamint a Huawei Sound és Huawei Sound X, apró, ámde annál erősebb hangfalakkal.

Az előadás hangvételére jellemző volt, hogy Yu kevésbé koncentrált a korábbi Mate modellekkel való összehasonlításra, inkább a Samsung és az iPhone legújabb modelljeit alázta az összehasonlító chartokkal.

A különbség sok esetben tényleg egészen lehengerlőnek tűnt, és nemcsak a hardverek paraméterei, hanem az olyan technikai megvalósítások terén is, mint például a gyenge fényviszonyok között készülő képek, vagy a torzításmentes technológiával elkészített, ultraszéles látószögű fotók lövése.

Új processzor

A Mate 40 Pro és Pro+ készülékekben a Huawei által kifejlesztett saját Kirin 9000 processzor 25 százalékkal erősebb, mint a rivális Snapdragon-család eddigi legerősebb tagja. Az 5 nanométeres 5G SoC-ben helyet kapott egy 24 magos Core Mali-G78 GPU, valamint egy innovatív, 2 nagy méretű magból és 1 apró méretű magból álló NPU is.

Az „5G-élmény” terén is azt ígéri a Huawei, sokkal gyorsabb lesz, mint a 865+ alapú telefonoknál: a chartok szerint a feltöltési sebességnél ötször, a letöltésinél pedig kétszer gyorsabb sebességre számíthatunk. 

A csipek mellett a készülékek akkumulátora is lépést tart az 5G-vel a beépített, 4400 mAH-es akkunak és a 66 W-s Huawei SuperCharge töltési technológiának köszönhetően.

Hogy a készülék mennyire igazolja a hangzatos állításokat, illetve megéri-e majd a közel 1200 eurós (jelenlegi árfolyamon nagyjából 436 000 forintos) árcédulát, hamarosan kiderül, amikor a Mate 40 Pro tesztkészülék a szerkesztőségünkbe érkezik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments