vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek Sztrájkol Hollywood: keményen nekimentek a filmgyártóknak, a kaliforniai stúdiók előtt lázadnak az…

Sztrájkol Hollywood: keményen nekimentek a filmgyártóknak, a kaliforniai stúdiók előtt lázadnak az…

Az Amerikai Írók Céhe (WGA) – 15 év után először – sztrájkot jelentett be, miután nem sikerült megállapodniuk a magasabb fizetésről. 11.500 forgatókönyvíró szállt szembe olyan cégekkel, mint a Universal, a Paramount és a Walt Disney, valamint az olyan technológiai újoncokkal, mint például a Netflix, az Amazon és az Apple.

A WGA szerint a vállalatok célja, hogy az írást teljesen szabadúszó szakmává változtassák át. A társaság elnöke, Meredith Stiehm úgy nyilatkozott, az írók emiatt egzisztenciális fenyegetettséggel néznek szembe.

„A jelenünk és jövőnk érdekében nincs más választásunk” – áll a közleményben.

A tervek szerint kedd délutántól kezdenek sztrájkba a hollywoodi stúdiók előtt, valamint New Yorkban. A Greg Iwinski, Stephen Colbert és Jon Oliver műsoraiban szereplő író azt mondta, a tüntetésre azért van szükség, mert a streamingszolgáltatások megpróbálták elválasztani az írókat attól, amit a legjobban ismertek, vagyis, hogy miként lehet a közönséghez kapcsolódni.

Az írók azt mondják, anyagilag megszenvedik a streamingszolgáltatások térhódítását, ugyanis így rövidebb évadokon kell dolgozniuk, sokkal kevesebb pénzért. A statisztikák szerint a tévésorozat-írók fele jelenleg minimális fizetésért dolgozik, a magasabb írói/produceri átlagfizetés pedig 4%-kal esett az elmúlt évtizedben.

A legutóbbi, 2007-es munkabeszüntetés 100 napig tartott, és a becslések szerint 2,1 milliárd dollárjába került a kaliforniai gazdaságnak, mivel a produkciók leálltak, a sztrájkoló írók, színészek és producerek csökkentették a kiadásaikat – írja a The Guardian.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments