vasárnap, június 16, 2024
Home Macbook Új Apple TV 4K-t mutatott be az Apple - IThon.hu

Új Apple TV 4K-t mutatott be az Apple – IThon.hu

Az eddigi legerősebb Apple TV az A15 Bionic chipet tartalmazza, HDR10+ funkcióval bővül, és az Apple legjavát hozza el a legnagyobb otthoni képernyőre – mindezt új induló áron.

Az Apple ma bejelentette az Apple TV 4K következő generációját – amely minden eddiginél erősebb, szórakoztatóbb és megfizethetőbb, valamint lenyűgöző filmes minőséget kínál. 

Forrás: Apple

A gyorsabb teljesítményt és gördülékenyebb játékmenetet biztosító A15 Bionic chip által hajtva az új Apple TV 4K végtelen számú szórakozási lehetőséget kínál mindenkinek az otthon legnagyobb képernyőjén. A HDR10+ támogatás a Dolby Vision mellett az Apple TV 4K-n is elérhető, így a felhasználók több tévén is a lehető legjobb minőségben nézhetik kedvenc filmjeiket és tévéműsoraikat.

Az új Apple TV 4K középpontjában az A15 Bionic áll, amely még nagyobb teljesítményűvé és energiatakarékosabbá teszi a készüléket. A CPU teljesítménye most akár 50 százalékkal gyorsabb, mint az előző generációé, ami nagyobb reakciókészséget, gyorsabb navigációt és gyorsabb UI-animációkat biztosít. A GPU teljesítménye most akár 30 százalékkal gyorsabb, mint az előző generációé, ami még simább játékmenetet biztosít.

Az Apple TV 4K mostantól a Dolby Vision mellett a HDR10+-t is támogatja, így a jobb képminőség még több tévére terjed ki, és a tartalomkészítők által tervezett, szemet gyönyörködtető részleteket és élénk színeket produkál. A felhasználók a Dolby Atmos, a Dolby Digital 7.1 vagy a Dolby Digital 5.1 térhatású hanggal a magával ragadó hangzás érdekében otthoni moziélményt is élvezhetnek.

Forrás: Apple

A Siri Remote távirányítóval a felhasználók egy érintésérzékeny kattintópadot élvezhetnek, amely gyors, gördülékeny és pontos vezérlést biztosít az Apple TV egyszerű felhasználói felületén való könnyű navigáláshoz

Az idén ősszel a tvOS 16-tal az Apple TV-élményhez érkező új funkciók közé tartoznak a Siri frissítései, amelyek még egyszerűbbé teszik a felhasználók számára, hogy hangjukkal irányítsák az Apple TV-t és interakcióba lépjenek a készülékkel. Az Apple TV-n a Siri teljesen újratervezett, és képes lesz felismerni minden felhasználó hangját, így könnyedén elérhetik filmjeiket, műsoraikat, zenéiket, játékaikat és alkalmazásaikat, és ott folytathatják, ahol abbahagyták. A Siri Remote használatával és a “Mit nézzek?” kérdéssel a felhasználók személyre szabott ajánlásokat kaphatnak.

Otthoni központként az Apple TV 4K biztonságosan csatlakozik a kompatibilis okosotthon-kiegészítőkhöz, köztük a HomeKit kamerákhoz, lámpákhoz, árnyékolókhoz és egyebekhez; lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy jeleneteket állítson be és irányítsa okosotthonát, amikor távol van; és biztosítja, hogy a kiegészítők automatikusan működjenek. Az Apple TV 4K emellett alapvető építőköve a Matternek, az új intelligens otthoni csatlakoztatási szabványnak, amely lehetővé teszi a legkülönfélébb kiegészítők zökkenőmentes együttműködését a különböző platformokon, segítve ezzel az intelligens otthon valódi víziójának megvalósítását.

Forrás: Apple

Az új Apple TV 4K kétféle konfigurációban kapható: Apple TV 4K (Wi-Fi), amely 64 GB tárhelyet kínál és Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet), amely támogatja a Gigabit Ethernetet a gyors kapcsolathoz és streaminghez, a Thread mesh hálózati protokollt a még több okosotthon-kiegészítő csatlakoztatásához, és kétszer annyi tárhelyet kínál az alkalmazások és játékok számára (128 GB). A vásárlók már ma megrendelhetik az új Apple TV 4K-t Siri Remote-tal 71 990 forintos új induló áron, és a készülék november 4-től, péntektől lesz elérhető.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments