vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Új arccal folytatja a legnépszerűbb kisautó, a Renault Clio

Új arccal folytatja a legnépszerűbb kisautó, a Renault Clio

Nem könnyű mostanság a klasszikus kisautók élete, hiszen a szabadidő-autók divathulláma mellett több tényező is veszélyeztetett fajt csinál az olyanokból, mint a Renault Clio, aminek most alaposan átszabták az arcát.

Ahogyan a modellfrissítések idején lenni szokott, a Renault formatervezői nem nyúltak a lemezekhez, csak a lökhárítókat és a lámpákat rajzolták újra, hogy a Clio jobban illeszkedjen a megújult márkaarculatba. Most azonban ezekkel az elemekkel is sokkal modernebb és sportosabb lett a Renault népszerű kisautójának megjelenése.

1990-ben mutatták be az első Renault Cliót, mely azóta az ötödik generációjánál tart, és több mint 16 millió darabot gyártottak belőle.

Franciaországban hamar nagy kedvenc lett a Renault 5-öst váltó modell, de nemzetközi szinten is rendre a legjobban fogyó kisautók között van a Clio, mely számtalan díjat és más elismeréseket is bezsebelt már. A Ford Fiesta eltűnéséből is látszik, hogy riválisai elkezdtek fogyni, de így is nagyon erős a mezőny a Škoda Fabiától a Volkswagen Polón át egészen a Hyundai i20-ig vagy Peugeot 208-asig.

Középmotoros sportautó vagy izgalmas hot hatch már nem készül a Renault Clióból, viszont a háromhengeres benzinmotor és a négyhengeres turbódízel (100 lóerő és 260 Nm nyomaték) mellett 145 lóerős hibrid változat is akad belőle, melyben egy kicsike, 1,2 kWh-s lítiumion akkumulátor tárolja az energiát.

Hangsúlyosabb hűtőmaszkját LED-es fényszórók veszik közre, a lökhárító két szélen pedig menetfény világít.

Utasterében már minden változat esetében digitális a műszeregység, mely a jobban felszerelt változatoknál 10 col átmérőjű. A középkonzol álló formátumú érintőkijelzője 7 vagy 9,3 colos méretben elérhető, Apple CarPlay és Android Auto telefoncsatlakozási funkcióval.

Sportos hangulatú változatát már nem RS Line-nak, hanem Esprit Alpine-nak hívják, és az opciós sötétkék metál szín mellett a sportülések is látványosak. Hamarosan a Renault Clio veszi át a Mitsubishi kínálatában a Colt helyét is.

Ez is érdekelhet:

Tök jó az új Renault Clio!

Fura, hogy egy tömegmodell, kategóriája egyik legnagyobb példányszámban eladott autója pont különleges stílusával hódítson, de az új Clio ezt teszi.

Ide csak akkor kattints, ha a legszebb csajokra vagy kíváncsi!

Reméljük, ráérsz, mert sokan vannak!

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!

Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!

És ezt olvastad már?

Ha már a BMW-d M-es, legyen a szervize is az!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments