péntek, június 21, 2024
Home Macbook Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Az OLED iPadek és MacBookok fejlesztésére utaló pletykák már évek óta kavarognak, és a legfrissebb hírek azt sugallják, hogy az Apple elfordulása a mini-LED panelektől a népszerű megjelenítési technológiát határozottan háttérbe szorítja.

A Display Supply Chain Consultants elemzőcég szerint a mini-LED panelek iránti kereslet 2024-ben növekedni fog, majd 2025-ben és azt követően megáll, majd csökken, ahogy az Apple az OLED-kijelzők felé fordítja figyelmét.

Ez megegyezik a korábbi jelentésekkel, amelyek szerint az első OLED-del felszerelt iPad Pro és MacBook modellek már jövőre megérkezhetnek. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a TV-gyártók, köztük a Samsung, várhatóan 2027-ig folytatják a mini-LED technológiát.

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Miért szeretne az Apple áttérni a mini-LED-ről az OLED-re?

Először is, az OLED panelek vékonyabbak és könnyebbek, mint mini-LED társaik, ami szabadságot ad a gyártóknak, hogy karcsúbb laptopokat és tableteket készítsenek. Az összecsukható kijelzőkhöz is megfelelőbb opció – és a pletykák szerint az Apple már keményen dolgozik egy összehajtható 20 hüvelykes MacBookon.

Az OLED panelek által nyújtott képminőség ugrásszerű növekedése azonban még nagyobb vonzerőt jelent, mint a technológia tervezésen alapuló előnyei. Mini-LED-s társaikhoz képest az OLED-kijelzők jobb kontrasztarányt, jobb betekintési szöget kínálnak, és – sötét háttérképekkel és témákkal párosítva – csökkenti az akkumulátor lemerülését, mivel a pixelek külön-külön világítanak (azaz nem függnek a dedikált háttérvilágítástól).

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Az Apple már több éve használja az OLED technológiát iPhone-jaiban, ami támpontot ad arra vonatkozóan, hogy milyen képminőséget várhatunk el egy OLED-del felszerelt iPad-től. Az OLED-kijelző technológiára való átállás az Apple iPadjeinél és MacBookjainál tovább tartott, mert munkaigényesebb (értsd: költségesebb) az OLED-paneleket nagyobb méretben előállítani, különösen az Apple által bejelentett technikai korlátok miatt.

A hírek szerint a vállalat „tandem szerkezetű” OLED paneleket szeretne használni, amelyek nagyobb fényerőt biztosítanak, és sokkal kisebb kockázatot jelentenek a kép beégésére (fontos azoknál a számítógépeknél/táblagépeknél, amelyeket az emberek évekig birtokolnak).

Érdekes módon más jelentések azt mutatják, hogy az Apple kezd eltávolodni az OLED technológiától a zsebméretű termékkategóriáiban. A legújabb pletykák szerint a technológiai óriásvállalat elkötelezett amellett, hogy 2024-től új iPhone és Apple Watch modellekbe is mikro-LED kijelzőket helyezzen el.

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

A Bloomberg rezidens Apple-szakértője, Mark Gurman szerint az Apple Watch kijelzők következő generációját úgy tervezték, hogy világosabb, élénkebb színeket kínáljanak, és hogy a tartalom olyan legyen, mintha az üveg tetejére festették volna.

Más szóval az iPhone-ok és az Apple Watchok jövője – szó szerint – fényes, és logikus, hogy az Apple OLED-del felszerelt iPad bevezetésére készülhet nagyjából egy időben azzal, amikor az első mikro-LED-del felszerelt Apple Watchot bejelentheti.

A 2024-es év tehát valóban jelentős év lesz az Apple fő termékcsaládjai számára – ami üdítő változást jelent a vállalat iPhone-jai, iPadjei és MacBookjai között az elmúlt néhány évben tapasztalt, kevésbé áttörő frissítésekhez képest.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments