csütörtök, július 18, 2024
Home Apple hírek A Samsung következő generációs OLED-panelje szemkápráztatóan jó lesz

A Samsung következő generációs OLED-panelje szemkápráztatóan jó lesz

A CES idején 2023 idején a Samsung Display azt közölte, hogy az okostelefonokba való OLED-panelje az iparágban elsőként érte el a legmagasabb, 2000 nit fénysűrűséget, és használhatja az UDR (Ultra Dynamic Range) jelölést az amerikai UL Solutions biztonságtudományi vállalattól kapott tanúsítvány alapján. Az ultranagy felbontású tartalmak elterjedésével a képernyő fényereje és annak fenntartása a kijelzők egyik legfontosabb teljesítménymérőjévé vált. A Samsung Display nagy fényerejű kijelzői valósághűbb, színgazdagabb képeket mutatnak a korábbiaknál, ami növeli a felhasználói élményt.

Nagy fény, nagy élvezet

Ráadásul az okostelefonok képernyőjének fényereje fontosabb, mint a televízióké, monitoroké és laptopoké, mert a mobilokat gyakran használják kültéren és beltéren egyaránt. Az okostelefonok nappali fényviszonyok melletti használata során a jobb láthatósághoz nagyobb fényerőre van szükség. A Samsung Display ennek érdekében javította a kijelzői fénykibocsátását, miközben nem emelte az energiafogyasztást.

Az éppen piacra lépő vagy ezután érkező legjobb okostelefonok 2023-ban

Az éppen piacra lépő vagy ezután érkező legjobb okostelefonok 2023-ban

Ám úgy látszik, hogy ezzel a színvonallal sem voltak elégedettek a célgnél, és még nagyobb fényerő elérését tűzték ki. Az egyik tippadó – Connor (@OreXda) – most arról számolt be, hogy a Samsung Display következő generációs okostelefonos OLED-panelje akár 2500 nites csúcsfénysűrűséget is elérhet. A megbízható Apple szivárogtató, ShrimpApplePro (@VNchocoTaco) szerint pedig ez az új OLED-panel kerülhet az iPhone 15 Pro Max készülékbe, amely még idén piacra kerül – írja a Sammobile.

Mennyivel látható jobban?

Ez jelentősen javítaná a kültéri láthatóságot és a HDR-tartalmak realizmusát. Azonban érdemes tudni, hogy az új panel fénysűrűségét jelző nit szám hiába magasabb 25 százalékkal, az egyáltalán nem jelenti, hogy a képernyő ennyivel jobban lenne látható. A nitekben mért érték ugyanis logaritmikus skálán mozog. Tehát a tényleges érzékelhető fényerőkülönbség kisebb lesz, mint amit a szám sugall.

A Samsung Display csúcs OLED-képernyői többnyire a Galaxy S vagy Galaxy Note sorozatú okostelefonokban debütáltak. Az Apple azonban tavaly elsőként használta a Samsung Display 2000 nites OLED-képernyőjét. A Samsung MX (a konglomerátum telefonokat gyártó vállalata) pedig nem ugyanazt a panelt használta a legújabb okostelefon-családjában, a Galaxy S23-ban. Így lehetséges, hogy jövőre a Galaxy S24 Ultrában nem fogunk 2500 nites képernyőt látni.

Technikai szempontból azonban a Samsung Display az új OLED-panelek generációnkénti folyamatos fejlesztésével lehagyja versenytársait, a kínai CSOT-ot és a koreai LG Displayt. Úgy tűnik, hogy a vállalat MicroLED kijelzőket is fejleszt, amelyeket a hírek szerint a következő generációs Apple Watch Ultrában használhatnak.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről! www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments