szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekVeszélyben van az Apple Watch

Veszélyben van az Apple Watch

Importtilalmart vezetetett be (de felfüggesztve) az Apple Watch ellen az amerikai ITC, amit a Biden-kormány nem bírál felül.

Az amerikai ITC (Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság) korábbi döntése értelmében blokkolják az Apple Watch okosórák importját, amiért azok megszegik az AliveCor szabadalmait a pulzusfigyeléssel kapcsolatban (a cég szerint lemásolták a technológiájukat, majd kiszorították őket a piacról). A héten pedig közölték a hatóságok, hogy a Biden-kormány nem bírálja felül a döntést.

A tiltás egyébként fel van függesztve, amíg az Apple és az AliveCor tovább vitáznak a szabadalmakról. Ezeket egyébként korábban érvénytelennek találta a helyi szabadalmi hivatal, az AliveCor fellebbez. Az ITC döntése ellen pedig az Apple fellebbez, mert a cég szerint az negatív hatással lenne a közegészségre.

Apple Watch Series 7Forrás: cnet

Az amerikai Fehér Háznak 60 napja van megvétózni az ITC december 22-i döntését, de ilyen lépésre csak ritkán volt példa (az Obama-kormány avatkozott be az Apple és a Samsung 2013-as, iPhone- és iPad-szabadalmakkal kapcsolatos vitájába, mert az rossz hatással lett volna a fogyasztókra és a gazdasági versenyre).

Az AliveCor egyébként beperelte azért is az Apple-t, mert monopolhelyzetet teremtett a pulzusmérős Apple Watch appok amerikai piacán, továbbá szabadalomsértés miatt is indított pert. Az Apple utóbbi miatt szintén beperelte az AliveCort.

Source

Most Popular

Recent Comments