csütörtök, május 30, 2024
Home Apple hírek Vezeték nélküli kapcsolaton át érkezett a bombafenyegetés a repülő utasainak

Vezeték nélküli kapcsolaton át érkezett a bombafenyegetés a repülő utasainak

Szerencsére csak egy hülye viccről volt szó, de így is sokan megijedtek.

Az Apple saját, vezeték nélküli fájlcserélő rendszerével, az AirDroppal kapcsolatban már sok visszaélésről érkezett hír, például előfordult, hogy egy metrókocsi utasai kéretlen péniszfotókat kaptak egy ismeretlentől, most azonban egy repülőgép utasai izzadhattak le, amikor felszállás előtt különös üzenetet kaptak – írja az Android Authority.

Az American Airlines egyik texasi járatán ugyanis az iOS operációs rendszert használó készülékek – leginkább iPhone-ok – tulajdonosai arra figyeltek fel, hogy a készülékük képernyőjén megjelent a következő üzenet: I have a bomb would like to share a photo, azaz A „bomba van nálam” nevű felhasználó szeretne megosztani egy fotót.

A járaton 125 utas és 8 fő személyzet utazott volna, az üzenet láttán azonban a gépnek több mint 4 órán át kellett vesztegelnie a repülőtéren, mire felderítették, hogy mi történt.

Az AirDrop lényege, hogy az iOS-készülékek között vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egyszerűen meg lehet osztani képeket, videókat vagy más fájlokat, azonban a fogadó félnek láthatóvá kell tennie a készülékét a küldő telefonja számára. Az iOS háromféle beállítást engedélyez: a telefon senki számára nem elérhető vagy csak azok számára, akik szerepelnek a kontaktok között, illetve bárki számára. A texasi esetben azok kapták meg a fenti üzenetet, akiknél bárki számára elérhetővé volt téve az AirDrop lehetősége.

A helyi rendőrség végül egy fiatalkorú utast tartóztatott le, aki beismerte, hogy ő küldte az üzenetet a többi utastársnak. A hatóság közbelépése után azonban biztonsági okokból az egész repülőt át kellett nézni, hogy valóban nincs-e robbanószerkezet a fedélzeten. Miután szerencsére semmit nem találtak a rendőrök, a gép – immár az elkövető nélkül – folytathatta az útját.

Az elkövető telefonját lefoglalták, a készüléken pedig megtalálták az üzenetet. A fiatalnak most a hatóság hamis riasztása miatt kell majd bíróság elé állnia.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments