csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone 27,5 millió forintért kelt el a világ első USB-C iPhone-ja

27,5 millió forintért kelt el a világ első USB-C iPhone-ja

2021.11.15. 05:38

Valaki nyolcvanhatezer-egy amerikai dollárt, magyar valutára átszámolva 27 millió 527 ezer 888 forintot fizetett azért az átalakított iPhone X telefonért, melyen az Apple Lightning csatlakozóját USB-C-re cserélte a robotikát tanuló mérnök, Ken Pillonel.

Valószínűleg ez lett az eBay-en eladott iPhone X-ek közül a legdrágább.

Valószínűleg ez lett az eBay-en eladott iPhone X-ek közül a legdrágább.

Fotó: eBay

A készüléket az eBay-en hirdette meg Pillonel, egy dollárról indult a licit, majd az aukció végén a telefon eredeti árának több mint nyolcvanhatszorosáért vette meg végül valaki. Bár az átalakítás menetéről folyamatosan közvetített a neten, illetve videókat is készített YouTube-ra, a mérnök senkinek nem ajánlja, hogy mindennapi telefonként használja a prototípust.

Sőt, szétszedését és az operációs rendszer frissítését sem javasolja. Az szigor mögötti indok az, hogy a felsorolt dolgok bármelyike simán tönkreteheti a töltésre és adatátvitelre jelenleg használható csatlakozót a telefonban.

A fiatal mérnök mindent közzétett a neten arról, hogyan alakította át az Apple C94-es csatlakozóját, miként készített saját rugalmas NYÁK-ot, és hogyan installálta az új csatlakozót. A Verge-nek elmondta, attól függetlenül, hogy megvált a prototípustól, nem adja fel az iPhone USB-C-s átalakítását, tervben van nála, hogy megpróbálja megoldani, miként lehet gyorstöltésre és kiegészítőkkel használni, illetve vízállóvá tenni a csatlakozót.

[embedded content]

Azzal, hogy aukcióra bocsátotta a prototípust és a GitHubon nyilvánosságra hozott minden leírást arról, hogy mit és miként csinált, Pillonel reméli, hogy csapatmunka lesz az egyéni projektjéből.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments