szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek „Jól megfér együtt a szőttes és a dzsungelmintás tapéta” – podcast

„Jól megfér együtt a szőttes és a dzsungelmintás tapéta” – podcast

Mi lenne, ha… podcastunk erre az évre búcsúzik. Seres Gerda a rendhagyó évzáró epizódban a Kocsis Enikő és Fitos Dezső táncos-koreográfus párossal beszélgetett. Podcast ajánló.

Több mint húsz éve alkotnak egy párt – táncban, munkában és magánéletben egyaránt. Ha nincsenek együtt, az olyan, mintha otthon felejtettek volna valamit. Kocsis Enikő már kisgyerekként táncolt a seprűvel, átvetőzött az ajtóval, mire háromévesen a szülei beíratták táncolni. Látszott: ez az útja. Fitos Dezső első koreográfiáját az édesapja készítette, és egy csokitortát nyert vele az iskolai farsangon. 

„Jövőnk a hagyomány!” – szól idén hivatásos együttessé lett társulatuk mottója, és ez jól mutatja a különleges stílust, amiben klasszikus táncokat gondolnak újra: frissen, mindig egy kis csavarral. A lakásuk is épp ilyen: harmonikusan eklektikus, ahol jól megfér egymással a református templomok kazettás mennyezete ihlette plafon, a szőttes és a dzsungelmintás tapéta. 

Generációknak mutatták meg a néptánc örömét, de vajon mi lenne, ha Gyimesbe születnek? Vagy egy Miss Marple-történetbe? 

A Mi lenne, ha… rendhagyó évzáró epizódjának vendégei Kocsis Enikő és Fitos Dezső.

A Magyar Kultúra Podcastok csatornáján jelentkező Mi lenne, ha… a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM felületein is elérhető. További érdekességekért és kulisszatitkokért érdemes nyomon követni a Magyar Kultúra Podcastok Facebook- és Instagram-oldalát.  

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments