vasárnap, július 14, 2024
Home Iphone A kriptoipar még mindig az „iPhone-pillanatra" vár

A kriptoipar még mindig az „iPhone-pillanatra” vár

A cikket a Cointelegraph-nak írta: Sean Rach


A legfontosabb innováció, amelyet az iPhone hozott – és amelyre a kriptotérnek szüksége van ahhoz, hogy tömegesen elterjedjen – a felhasználói élmény.

Idén egy nagy kriptociklus játszódott le, új csúcsokkal, eufóriával és a mainstream média szájhősködésével.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Azonban az iparágban az a kényelmetlen igazság számunkra, hogy a kripto nincs jelen a legtöbb ember mindennapi életében, mint 2017-ben. Négy év telt el – mi fékezte meg a fejlődését?

2017-ben tettem az első szakmai kitérőt a blokklánc területére, amikor a Crypto.com (akkor még Monaco néven) első marketingvezetőjeként csatlakoztam. A vállalat azóta a világ egyik legnagyobb kriptoszolgáltatójává és fiat-kriptó átjárójává nőtte ki magát.

Ez idő alatt a kriptotér megváltozott. A fizetések sokkal kevésbé kerültek a középpontba, és a kriptók bevezetését célzó projektek közül sokan háttérbe szorultak. A decentralizált pénzügyek (defi) és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) kerültek reflektorfénybe, de végső soron ezek is a kriptokereskedelemre koncentrálnak, és nem képesek érdemben segíteni a való világot – legalábbis egyelőre.

A helyzet a mobiliparra emlékeztet az iPhone megjelenése és a Steve Jobs által vezetett forradalom előtt. A technológiát és a funkciókat egymásra halmozták, de a végfelhasználó számára nem volt további hatásuk, még akkor sem, ha rengeteg volt a felhajtás.

A mobilmarketing úttörőjeként több mint tíz évig dolgoztam a Mobile Marketing Associationnél Ázsiában (2009-10-ben az elnöki posztot töltöttem be), és első kézből láttam az iparág fejlődését.

Az egyik dolog, amit az emberek félreértenek ezzel a forradalommal kapcsolatban, az az, hogy az Apple nem „találta fel” az okostelefont, nem járult jelentősen hozzá a feltalálásához.

A nulláról a hősig egyetlen innovációval

Ha megkérdezel valakit az utcán, hogy mitől lett olyan sikeres az iPhone, legalább féltucatnyi különböző választ kapsz. Egyesek szerint az alkalmazások és az App Store volt az oka.

Mások szerint a Gorilla glass és az érintőképernyő. A 3G (valójában az első iPhone még nem is rendelkezett ilyennel), a Wi-Fi kapcsolat, a kamera, a kényelmes méret, a karcsú dizájn…

Természetesen mindezek a tényezők hozzájárultak. De vegyük figyelembe, hogy valamilyen formában mindezek a funkciók már más telefonokban is léteztek. A Nokia rendelkezett a Symbian operációs rendszerrel, és az alkalmazások meglehetősen gazdag ökoszisztémáját kínálta.

Ugyanez vonatkozik a BlackBerryre is, amely a maga korában elég fejlett volt hardver és szoftver tekintetében – 2005-ben például kiadta a BBM-et és a proto-WhatsApp/iMessages-t is.

A Palm és rengeteg más vállalat készített „zsebszámítógépeket” érintőceruzás érintőképernyővel. A Nokia a kamerás telefonokkal és a prediktív szöveggel jeleskedett, a Motorola mindenkit elkápráztatott a Razr dizájnjával, és így tovább.

m elfogadás útjára, amelyre 2017-ben léptünk.Az iPhone egyetlen független újítása a felhasználói élmény (UX) volt, pontosabban a többérintéses, kapacitív képernyő. Bevezette a a képernyőn megjelenő QWERTY-billentyűzetet és a ma ismert alapvető okostelefon-dizájnt, de az iPhone-ban semmi más nem volt önmagában újdonság.

Egyszerűen ez volt a tökéletes telefon – ahogy Steve Jobs akkoriban mondta: „Egy iPod, egy telefon és egy internetes kommunikátor… nem három különálló készülék.

Ez egy készülék, amely egy egyszerűen használható, elegáns és jól kinéző eszközt kínált, tele funkciókkal. A többi, ahogy mondani szokták, történelem.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A kriptográfiának még nem jött el az iPhone-pillanata.

Amikor a kripto bevezetéséről beszélünk, fel kell ismernünk az átlagemberek hasznossági szempontjait. A túlnyomó többség jóval előbb gondolkodik a költségeken és a hasznosságon, mint bármilyen idealista aggályon.

A bioélelmiszereknek megvan a maguk helye, de ez egy kis rés – a legtöbb ember az íz és a költségek alapján vásárol élelmiszert. Az elektromos autók azért küzdenek, mert jelentős számú gyakorlati hátrányuk van, és mert általában sokkal drágábbak.

A kriptót a pénzügyi szabadság és decentralizáció csodálatos eszközeként pozicionálni a legtöbb ember számára üresnek fog tűnni. Messze a legjelentősebb ok, amiért az emberek most beszállnak a kriptóba, az az árnövekedés, nem pedig a hasznossága.

A kriptó bizonyos alkalmazásokban hasznos, például az olcsó globális értékátvitelben. De a kripto fizetésre való használatának számos gyakorlati hátránya van, amelyek leginkább a meglévő pénzügyi sínekkel való integrációhoz kapcsolódnak.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A kriptovalutával történő fizetés felhasználói élménye, őszintén szólva, borzalmas – a bonyolult díjak, a megerősítési idők mind mind súlyosbítják az elfogadási küzdelmet.

Nincsenek tökéletes analógiák, de úgy gondolom, hogy a kriptó „multi-touch kapacitív képernyője” a kriptó eszközként, és nem célként való átfogalmazása. Az átlagembert nem maga a kriptopénz érdekli, hanem az, hogy mit ad neki. Ha Lambókat és holdakat ígérsz nekik, akkor hallgatni fognak rád, de ez nem vezet előrébb.

Mi lenne, ha a kriptót arra használnád, hogy kivágd a közvetítőt közted és a pénzed között, hogy (majdnem) ingyenes pénzátutalásokat, devizaváltást, kedvező kamatokat és egyéb olyan előnyöket biztosíts, amelyeket a fekete kártyások is megirigyelnének?

Fogadhatsz rá, hogy az átlagembert érdekelné.

Ezt a stratégiát választottuk: egy beváltható tagsági díj, amely hozzáférést biztosít egy sor hasznos pénzügyi, utazási és életmóddal kapcsolatos szolgáltatáshoz, amelyek könnyen elérhetők mobil- és webes alkalmazásokból, sőt olyan csevegőszolgáltatásokból is, mint a WhatsApp vagy a Telegram.

Két irányba cselekedtünk: megszüntettük a termékünk használatának minden súrlódását, és mindenki számára mérhetetlenül hasznossá tettük azt. Akárcsak annak idején az iPhone-t.

Természetesen hosszú út áll még előttünk. De ha több kriptoprojekt működne a dobozon kívül, és a hasznosságra összpontosítana, nem pedig a kriptóra a spekuláció kedvéért, az talán visszavezetne minket a mainstream elfogadás útjára, amelyre 2017-ben léptünk.

Olvastad már? Beszállna a Bitcoin-bányászatba a Square

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

.mailpoet_hp_email_label{display:none!important;}#mailpoet_form_1 .mailpoet_form { }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_paragraph { line-height: 20px; }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_segment_label, #mailpoet_form_1 .mailpoet_text_label, #mailpoet_form_1 .mailpoet_textarea_label, #mailpoet_form_1 .mailpoet_select_label, #mailpoet_form_1 .mailpoet_radio_label, #mailpoet_form_1 .mailpoet_checkbox_label, #mailpoet_form_1 .mailpoet_list_label, #mailpoet_form_1 .mailpoet_date_label { display: block; font-weight: normal; }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_text, #mailpoet_form_1 .mailpoet_textarea, #mailpoet_form_1 .mailpoet_select, #mailpoet_form_1 .mailpoet_date_month, #mailpoet_form_1 .mailpoet_date_day, #mailpoet_form_1 .mailpoet_date_year, #mailpoet_form_1 .mailpoet_date { display: block; }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_text, #mailpoet_form_1 .mailpoet_textarea { width: 100%; }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_checkbox { }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_submit input { }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_divider { }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_message { }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_validate_success { font-weight: 600; color: #468847; }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_validate_error { color: #b94a48; }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_form_loading { width: 30px; text-align: center; line-height: normal; }
#mailpoet_form_1 .mailpoet_form_loading > span { width: 5px; height: 5px; background-color: #5b5b5b; }#mailpoet_form_1{border-radius: 0px;text-align: left;}#mailpoet_form_1 form.mailpoet_form {padding: 20px;}#mailpoet_form_1{width: 100%;}#mailpoet_form_1 .mailpoet_message {margin: 0; padding: 0 20px;}#mailpoet_form_1 .mailpoet_paragraph.last {margin-bottom: 0} @media (max-width: 500px) {#mailpoet_form_1 {background-image: none;}} @media (min-width: 500px) {#mailpoet_form_1 .last .mailpoet_paragraph:last-child {margin-bottom: 0}} @media (max-width: 500px) {#mailpoet_form_1 .mailpoet_form_column:last-child .mailpoet_paragraph:last-child {margin-bottom: 0}}

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments