szombat, április 20, 2024
Home Iphone A legújabb modell az iPhone 13 - Telefonguru hír

A legújabb modell az iPhone 13 – Telefonguru hír

Egy Apple modell korszaka lezárult és helyette most itt az iPhone 13, Pro, Pro Max és Mini változata is.

Az előző szériának nem volt nagy sikere a magas ár miatt, és itt is hagy némi kivetnivalót az árkategóriájuk. A legolcsóbb iPhone 13 modell 294.990 Ft, míg a legdrágább változata 680.990 Ft. Itt is jelentős különbségek vannak egy szérián belül, mind külsőre, mind pedig tudásban. Ezek közül most lássuk melyek az iPhone 13 tulajdonságai.

A kijelző képátljó mindössze 6,1 hüvelyk. Külső burkolata Ceramic Shield bevonattal van ellátva, mely erősebb bármilyen okostelefon üvegnél. Ötféle színben van ilyen bevonattal rendelkező iPhone 13, lehet rózsaszín, kék, éjfekete, csillagfény és Product Red. Strapabíró, lapos kerettel rendelkezik. Teljesen víz-, por- és karcálló a külső borítása.

OLED kijelzője strapabíró tulajdonsággal rendelkezik. 460 ppi képsűrűség, 800 nites maximális fényerő, Super Retina XDR, Dolby Vision és HDR10 jellemzi. Az XDR kijelző szuperfényes, szuperéles és szuperszínes. Felbontása 2532×1170. A kamerarendszer az eddigi legnagyobb fejlesztésen ment keresztül. Csúcskategóriás szériától ez alap elvárás. Az új ultraszéles látószögű kamerával a fotók sötétebb részei is részletgazdagabbak. 47%-kal több fényt enged be, így képes jobb fotókat és videókat csinálni. Az új szenzormozgatásos optikai képstabilizálással a képek akkor sem mozdulnak el, ha mi igen. Olyannyira nagyszerű, hogy még az iPhone 13 miniben is elfér.

A legújabb modell az iPhone 13

A kamera a legnagyobb erőssége ennek a modellnek. 2 hátlapi és 1 előlapi kamerával rendelkezik. Főkamerái egy 12 megapixeles széles- és egy 12 megapixeles ultraszéles érzékelőből állnak. A másodlagos kamera felbontása szintén 12 megapixel. Éjszakai módban a kamera automatikusan a gyenge fényviszonyokhoz igazítja a beállításokat, így a felvételek világosabbak, élesebbek és színtelítettebek lesznek. A portré mód a hátteret elhomályosítja és a főszereplőt helyezi a fókusz középpontjába. Hatféle kreatív megvilágítási effektet próbálhatunk ki egyszerű ujjmozdulattal.

A Smart HDR4 a befogott képen már 4 különböző személyt is képes felismerni. Mindegyikhez külön hangolja a kontrasztot, a megvilágítást és a bőrtónust is. A közepes vagy gyenge fényviszonyoknál aktiválódó Deep Fusion technológia előhozza az alig kivehető textúrákat, mintázatot és részleteket.

Az ultraszéles látószögű kamera közvetlen közelről is nagy látóteret biztosít. A képekből automatikusan létrehozott diabemutatók a fotókönyvtárban találhatók. Különféle szerkesztési lehetőségek segítségével egyedi képhangulatot, de akár saját zenét is tudunk választani aláfestésként. A Fotografikus stílusokkal egyedibbé tehetjük a fotókat. A stílusok szelektíven módosítják a kép különböző részeit, viszont a bőrtónust nem. Az élénk stílussal élettelibbé és ragyogóbbá varázsolhatjuk képeinket.

Ennél a szériánál előtérbe helyezik az előlapi kamerát, így új értelmet nyer a selfie-zés fogalma. A TrueDepth kamerarendszer ugyan azt nyújtja elöl, mint hátul (Filmszerű mód, Fotografikus stílusok, Dolby Vision HDR felvétel, Portré mód, Szelfik éjszakai módban, Smart HDR 4, Deep Fusion). Az A15 Bionic chip és a True Depth kamera egyszerre támogatja a Face ID-t ez a legbiztonságosabb arcazonosító.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Filmszerű mód folyamatosan fókuszban tartja és gyönyörű mélységélesség-effekttel veszi körül a szereplőket, sőt érzékeli, ha egy új főszereplő készül bejönni a képbe, ilyenkor automatikusan rá fókuszál. Hihetetlenül könnyedén vehetünk fel mozihatású videókat. De nem csak ezt tudja, a videó befejezése után másra is átrakhatjuk a fókuszt. Ezt még a profi filmes kamerák sem tudják. Dolby Vision HDR-ben vehetjük fel ezeket a videókat.

A processzor magok száma 6, valamint Apple A15 Bionic processzorral rendelkezik. Az érzékelői között szerepel még például a gyorsulásmérő, barométer és a giroszkóp. Az iPhone 13 kapcsolódás szempontjából támogatja a wi-fit, bluetooth-ot, NFC-t, GPS-t és a vezeték nélküli töltést. Sztereó hangszóróval rendelkezik.

Kétszeres tárhelye van a korábbi modellhez képest ez azt jelenti, hogy 128GB tárhely a legkisebb választható. Villámgyors chippel, valamint hosszabb akkumulátor idővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az akkumulátora 2,5 órával hosszabb üzemidővel rendelkezik.

A legolcsóbb iPhone 13 mindössze 334.990 Ft-ba kerül a legtöbb helyen. Természetesen az ár a tárhely nagyságtól függ, ami lehet még 256GB (374.990 Ft) vagy 512GB (462.990 Ft). Nem tartozik az olcsó vagy a középkategóriás okostelefonok közé, viszont mindazt képviseli, amit a korábbi modellek még nem tudtak. Ez az iPhone 13 az idei év egyik csúcstelefonja az iPhone 13 Pro, Pro Max és Mini mellett.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments