szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek A Qualcommal és a Broadcommal is szakítani készül az Apple?

A Qualcommal és a Broadcommal is szakítani készül az Apple?

TECH HÍREK – Állítólag egy olyan chipen dolgozik az Apple, ami a mobilos, Wi-Fi, és Bluetooth kapcsolatokat mind képes lesz megvalósítani.

 

A Bloomberg arról írt, hogy az Apple házon belül akar egy új 5G modemet kifejleszteni, hogy kevésbé kelljen a Qualcommra támaszkodni. Ugyanez a helyzet a Broadcommal kapcsolatban: tőlük az Apple a rádiófrekvenciás (ergó telefonos) és kábelmentes töltéshez használt chipeket alkalmazza. Az egészet szeretné a techcég egy csomagban, lehetőleg saját gyártásban megoldani.

A Qualcomm elvileg az iPhone 15 és 16 termékcsaládjához készíti az 5G-s modemeket, és a pletykák szerint az Apple házon belüli terméke 2025-ig nem lesz kész. A Bloomberg szerint a Wi-Fi megoldáson is már dolgozikaz Apple, így a Qualcomm mellett a Broadcom is redundássá válhat, csakhogy itt a saját 5G-s chipekre váltás már 2024-től esedékes lehet, így először őket ejtheti a cég, a Qualcommal pedig 2025-ben lehet a szakítás, ugyanis addigra megvalósulhat a Wi-Fi és Bluetooth-képes chip. Az Apple 3,5 éves megállapodást kötött a Broadcommal, és ez néhány hónapon belül lejárhat, és bár lesznek egyedi chipek, amik a telefonos, Wi-Fi és Bluetooth-hoz kapcsolódó igényeket kielégítheti, az Apple előretekintően, már a jövőre koncentrálva gondolkodik.

Azért akar saját fejlesztést a cég, mert az iPhone logikai áramkörén három helyett egy helyre lenne szükség, így helyet spórolna az Apple, ami ráadásul energiahatékonyabb megoldást eredményezne, és így a szoftverek terén is nyújtózkodhat. Persze a minden-az-egyben kapcsolódáshoz szükséges lesz a megfelelő tempó a folyamatok kialakulásában, és nem éppen egyszerű egy olyan belsőleg létrehozott 5G-s modemmel vagy chippel előállni, ami egyszerre tud Wi-Fit és Bluetooth-t. Ezekhez eltérő frekvencia kell, és ez további bonyodalmakhoz vezethet a fejlesztésben.

Röviden: az Apple feladata nem lesz egyszerű. Persze, van most idejük megvalósítani a chipet, de ehhez tényleg idő kell. Most versenyfutásba kezdenek az idővel, és majd elválik, hogy ki nyeri ezt a küzdelmet.

Forrás: WCCFTech

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments