csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek A Samsung újabb területen versenghet az Apple-lel

A Samsung újabb területen versenghet az Apple-lel

Az elmúlt időszakban egyre több hír érkezett az Apple állítólagos headsetjéről, amivel a virtuális és a kiterjesztett valóság előnyeit élvezhetik majd a felhasználók, és így természetesen a metaverzumba is beléphetnek.

Jó esély van tehát arra, hogy az almás vállalat már idén leleplezi új kütyüjét, de korábbi hírek szerint a Google is dolgozik egy ilyen megoldáson, és az sincs kizárva, hogy még egy harmadik konkurenciával is számolni kell.

A Samsung fejese, Han Jong-hee az idei Mobile World Congress során elég egyértelműen utalt arra, hogy ők is egy saját termékkel közelednének jobban a metaverzumhoz.

„A metaverzumhoz kapcsolódó eszközökről beszél most mindenki, szóval mi is belefogtunk valamibe, hogy haladjunk a trenddel. Nem fog sokáig tartani. A tökéletességre törekszünk, miközben készülődünk az indulásra.”

– nyilatkozta Han.

Egyébként ez a terep sem teljesen ismeretlen a dél-koreai óriás számára, hiszen korábban több évig is elérhetőek voltak a Samsung Gear VR headsetek, amelyek támogatását már megszüntette a gyártó.

A metaverzumok népszerűsége viszont jó apropó lehet a koncepció feltámasztásához, és ha az Apple tényleg bemutatja saját megoldását, akkor a Samsungnak is illene előrukkolnia valamivel.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments