vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek A táblagépeket súrolhatja az iPhone 16 Pro Max mérete

A táblagépeket súrolhatja az iPhone 16 Pro Max mérete

Egy megbízható szivárogtató már tudni véli, hogy mekkora képernyővel érkeznek az Apple 2024-es csúcsmodelljei.

A mai mobilos piac tükrében furcsa belegondolni, hogy a 2011-ben megjelent Samsung Galaxy Note anno micsoda óriásnak számított a maga 5,3 hüvelykes kijelzőjével, az Apple esetében pedig ennél is szembetűnőbb a paradigmaváltás, hiszen az almás cég Steve Jobs irányítása alatt még hevesen kardoskodott 4 hüvelykesnél nagyobb készülékek ellen, mondván, hogy azokat nem tudjuk átérni a hüvelykujjunkkal.

Aztán jött a 2014-es iPhone 6-széria, amely egy 4,7 és egy 5,5 hüvelykes modellel szolgálta ki a továbblépni vágyó közönséget, azóta pedig több méretnövelésen is átestünk. A cupertinóiaknál most épp 6,7 hüvelyk a képernyő méretének felső határa (iPhone 14 Pro Max és 14 Plus), jövőre viszont ismét szintet léphetünk.

Ezt nem más állítja, mint a kijelzőipar szakavatott elemzője, Ross Young, aki korábban többször is pontosan jósolta meg az Apple lépéseit. A szivárogtató most a MacRumorson keresztül hozta nyilvánosságra, hogy az értesülései alapján a 2024-ben érkező iPhone 16 Pro már 6,3 hüvelykes, az iPhone 1 Pro Max pedig 6,9 hüvelykes megjelenítővel támadnak majd.

Young később egy Twitter-posztban pontosította a jelentést, mely szerint a fentiek csak kerekített értékek, a valóságban 6,2X és 6,8X hüvelyk körül alakulnak a méretek, az X-szel jelzett számjegyeket viszont csak a május 23-án esedékes Display Week konferencián fogja elárulni Los Angelesben.

Ennél azonban fontosabb kérdés, hogy vajon az alapmodelleket (iPhone 16 és 16 Plus)  is érinti-e a hízókúra, ám az elemző semmit sem említett a téma kapcsán. A 6,3 és 6,9 hüvelykes méretek mindenesetre azt jelentenék, hogy az Apple mindkét prémium mobilja 0,2 hüvelykkel lenne nagyobb, hiszen a sima iPhone Pro a 2020-as iPhone 12-sorozat óta 6,1 hüvelykes kivitelben kapható.

Az iPhone 16 Pro Max pedig a maga 6,9 hüvelykével nemcsak a széles választékban elérhető 7 hüvelykes androidos táblagépekhez kerülne vészesen közel, de a 7,69 hüvelykes iPad minitől sem lenne messze.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments