szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Androidos mobilokkal titkolóznak az Apple dolgozói

Androidos mobilokkal titkolóznak az Apple dolgozói

Szakszervezetbe tömörülnének, félnek a munkáltatójuk kémkedésétől.

Az elmúlt időszakban kitört az egyesült államokbeli techipari dolgozók körében a szakszervezetbe tömörülési láz, többek közt játékfejlesztők és játéktesztelők után most az Apple Store kereskedések alkalmazottai is összefognának az érdekeik védelme érdekében. A The Washington Post beszámolója szerint két bolt dolgozói hamarosan megkezdik a papírmunka leadását, legalább hat további üzletben pedig korai stádiumban van a szerveződés.

Apple StoreForrás: AFP/Justin Sullivan

A dolgozók megtartása érdekében ugyan az Apple minden üzletében kénytelen körülbelül kifizetni a hasonló munkáért helyben megszokott bért, azonban ennél egy fityinggel sem számíthatnak többre a bolti alkalmazottak. A cég elzárkózik a kérésüktől, hogy legalább az infláció mértékének megfelelő béremelést kapjanak, ezzel szinten tartva a keresetük reálértékét. Ez a kicsinyesség bosszantja őket, hiszen egy olyan vállalatról beszélünk, amely lassan emberemlékezet óta elkölteni sem tudja mire az óriási pénztartalékát, éppen megengedhetné magának a frontvonalban dolgozók fair kifizetését.

A beszámoló legszórakoztatóbb része, hogy a szakszervezeti szerveződésben résztvevő Apple-alkalmazottak androidos okostelefonokat és titkosított csevegőszolgáltatást használnak a kezdeményezéssel kapcsolatos kommunikációra.

Kinézik az Apple-ből, hogy a terveik megismerése és szabotálása érdekében hajlandó lenne illegálisan kémkedni utánuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments