szerda, december 6, 2023
HomeApple hírekHamarosan vadiúj funkció érkezik az Apple frissítésekkel

Hamarosan vadiúj funkció érkezik az Apple frissítésekkel

A cég múlt nyáron mutatta be először a Universal Control frissítést a Mac és az iPad eszközeire, amely lehetővé teszi a számukra, hogy több eszközüket egyszerre irányíthassák egy billentyűzet és egér segítségével. A fejlesztés jelenleg tesztfázisban van, de az Apple azt ígéri, hogy hamarosan minden IpadOS és MacOs által meghajtott termékükre elérhető lesz.

Az Apple ezzel a funkcióval szeretné növelni a rendszerei közti átjárhatóságot. A fejlesztésnek köszönhetően a felhasználók egyszerűen helyezhetnének át tartalmi elemeket eszközök között úgy, hogy egyszerűen áthúzzák azt az egyik képernyőről a másikra. Az Apple szerint a Universal Control élesítéséhez nem kell majd bonyolult beállítási lépéseket elvégezni, de az nagyon valószínű, hogy a használatba vételéhez a két eszközt egy Appe ID-hoz kell beregisztrálni, és egy hálózaton kell futniuk.

[embedded content]

A régóta megígért funkciót még csak fejlesztők érhetik el, kizárólag tesztelés céljából az iPadOS 15.4 és a macOS Monterey 12.3 bétaverzióján keresztül. A cég múlt ősszel szerette volna bemutatni a Universal Controlt, ám lekéste a bevezetési időszakot, és a hivatalos indítást tavaszra időzítette, így vélhetően a hivatalos rendszerfrissítésekkel együtt érkezik majd meg a többi felhasználó eszközére.

(The Verge)

Címlapkép forrása: Getty Images

Most Popular

Recent Comments