Home Iphone Apple iPhone 13 töltési sebességteszt - Telefonguru hír

Apple iPhone 13 töltési sebességteszt – Telefonguru hír

Mekkora az iPhone 13 töltési sebessége? Tényleg nem mindegy, hogy melyik töltőt használjuk?

Már ismerjük az iPhone 13 akkumulátor üzemidejét, de joggal merül fel a kérdés, amely a mindennapok részleteit meghatározza, mekkora a tényleges töltési sebesség? A Phone Arena összeszedte az összes új iPhone 13-at a teszthez és teljesen feltöltötték a teljesen lemerült akkumulátort 100%-ra.

Mennyi ideig tart a teljes töltés iPhone 13 / Pro / Max készüléken?

Érdekes módon a tényleges töltési sebességek közötti különbségek nem olyan nagyok, mint amire első körben számítottunk volna, a Pro Max körülbelül olyan gyorsan töltődik, mint az összes többi, sokkal kisebb méretű akkumulátorral. Furcsa módon az iPhone 13 töltési sebessége meglehetősen lelassult a vége felé, és valójában nála tartott a leghosszabb ideig a töltés.

Apple iPhone 13 töltési sebességteszt

Valóban csökken az iPhone-ok töltési sebessége?

Igen, az iPhone feltöltésekor a töltés sebessége csökken a teljes töltés eléréséhez közeledve. Az Apple korlátokat szabott annak érdekében, hogy bizonyos töltöttségi szintek elérésekor a töltési sebesség csökkenjen, bár ez nem újdonság, számos más gyártó is él ezzel a telep kímélő megoldással.

Apple iPhone 13 töltési sebességteszt

Például a maximális 18-20W töltési sebesség csak addig van életben, amíg az akkumulátor eléri az 50%-os szintjét. Innentől kezdve az iPhone 13-ak körülbelül 14W-ra korlátozzák a bemenő energiát, ez az akkumulátor körülbelül 70%-os szintjéig tart. Ezután még tovább csökken 9W-ra, amíg el nem éri a 80%-ot, majd ettől a ponttól kezdve a teljes töltöttségig az akkumulátor 5W-tal töltődik. Amikor eléri a végső, teljes töltöttséget, még tovább csökken az úgynevezett csepptöltési sebességre.

Mindez az akkumulátor hosszú távú védelme érdekében történik. Közismert tény, hogy a legtöbb stressz az akkumulátoron a töltés utolsó szintjeiben jelentkezik. Néhány akkumulátor szakértő azt javasolja, hogy az akkumulátort körülbelül 80%-ra érdemes tölteni maximum, ha azt szeretnénk, hogy a lehető leghosszabb ideig egészséges maradjon.

Milyen gyors a MagSafe az iPhone 13-on?

Az Apple 2020-ban vezette be a MagSafe mágneses vezeték nélküli töltést az iPhone 12 sorozatba. Ennek előnye, hogy az iPhone-ok szorosan rákapcsolódnak a vezeték nélküli töltőre és a leghatékonyabban kihasználják, ráadásul akár 15W-os sebességet is elérhetnek, ami gyorsabb, mint a 7,5W-os sebesség hagyományos Qi vezeték nélküli töltők esetén ezen a rendszeren.

Azonban, ha azt gondolnád, hogy ez azt jelenti, hogy a MagSafe kétszer gyorsabban tölt fel, ez nem így van.

Apple iPhone 13 töltési sebességteszt

A Phone Arena vizsgálatai során az Apple MagSafe töltő használatával körülbelül 2 óra 45 percet vett igénybe az iPhone teljes feltöltése, ez egy teljes órával több, mint az Apple 20W-os vezetékes töltője esetén. De ez a szám valójában attól függ, hogy milyen töltőfejhez csatlakoztatjuk a MagSafe töltőt. Más tesztek kimutatták, hogy a MagSafe-hez csatlakoztatott Anker 30W-os töltők használata gyorsabb sebességet eredményezett és a teljes töltöttséget 2 óra 15 perc alatt elérte. A hagyományos 7,5W-os Qi-töltővel a teljes feltöltés körülbelül 3 órát és 15 percet vesz igénybe, így nyugodtan mondhatjuk, hogy ez nem is olyan nagy különbség.

Érdemes MagSafe töltőt vennünk iPhone 13/Pro/Max telefonhoz? Igen, de csak akkor, ha kedveljük a kényelmet és a mágneses megoldást, de nem számítunk szupergyors töltésre.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Könnyebb lesz megtalálni az elhagyott Apple füleseket

A funkciót még a júniusi WWDC-n jelentette be az Apple, eredetileg az iOS 15-tel egy időben akarták megjelentetni, végül közel egy hónappal később érkezett...

Újabb trösztellenes eljárás vár az Apple-re

Az Apple Pay használatát lehetővé tevő NFC csip miatt nézhet Európai Uniós trösztellenes eljárással szembe az Apple – tudta meg a Reuters az ügyre...

Nem igazán hozza lázba az embereket az új iPhone – Napi.hu

A SellCell kutatása szerint a megkérdezettek 64,1 százaléka válaszolta azt, hogy a pár héttel ezelőtti bemutató nem, vagy nem túlságosan nyűgözte le. A...

Tizennégy iPhone 13 Prot próbáltak behozni vámmentesen Asztélynál

#ukrán-magyar diplomáciai vita #pt-cv-view-83cbf69b3p .pt-cv-ifield { background-color: #9e0f00 !important; } #pt-cv-view-83cbf69b3p .pt-cv-href-thumbnail { margin-left: auto !important; margin-right: auto !important; display: block !important; text-align:...

Recent Comments