szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekAz Apple Car kevesebbe kerül majd mint 100 ezer dollár és kiderült,...

Az Apple Car kevesebbe kerül majd mint 100 ezer dollár és kiderült, mikor vezetik be

Fő versenytársa valószínűleg a Tesla lesz.

Az Apple 2026-ig szeretne piacra dobni egy Apple márkájú, fogyasztóbarát járművet, és az a célja, hogy 100 ezer dollár alatti árat érjen el, hogy az autó a vásárlók szélesebb körét vonzza – jelentette a Bloomberg.

Az Apple eredetileg egy olyan autót tervezett, amely a Canoo életmódjárművéhez hasonlóan nézhetne ki, ahol az utasok egymással szemben ülhetnének egy limuzin stílusú, kormánykerék és pedálok nélküli autóban, de a projektet lefújták. A jármű mostantól hagyományosabb kialakítású lesz, vezetőüléssel, kormánykerékkel és pedálokkal, sőt a teljes autonóm vezetés sem lesz elérhető, de az autó képes lesz az autópályákon önvezető üzemmódot használni.

Az Apple fő versenytársa valószínűleg a Tesla lesz, hiszen elektromos járművei kínálnak bizonyos önvezető funkciókat. A Tesla járművek ára 47 ezer dollár körül kezdődik, de akár 100 ezer dollár fölé is emelkedhet. Ha az alap Apple Car ára 100 ezer dollár körül lesz, akkor a Tesla magasabb kategóriás Model S-ével fog versenyezni.

Az eredeti tervek szerint az Apple Car ára 120 ezer dollár fölött lett volna, de az Apple most alacsonyabb árat tervez, valószínűleg a jármű első változatában megjelenő, korlátozottabb autonóm vezetési funkciók miatt. A cupertinói döntéshozók még nem véglegesítették az Apple Car formatervét, de azt tűzte ki, hogy 2023-ra el kell készülnie a designnak, és 2024-re a funkciók listájának is. A tesztelés 2025-ben kezdődik majd a tervezett 2026-os bevezetés előtt.

Az Apple továbbra is partnert keres az autó gyártásához, de eddig csak a Volkswagennel folytatott komoly tárgyalásokat, de azok is lezárultak már évekkel ezelőtt – írja a MacRumors.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Most Popular

Recent Comments