szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekAz Apple elhagyhatja a brit piacot - Telefonguru hír

Az Apple elhagyhatja a brit piacot – Telefonguru hír

Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága egy texasi szabadalom mellett állt, így az Apple-nek 7 milliárd dollárt kell fizetnie.

Az Apple azzal fenyeget, hogy elhagyja az Egyesült Királyság piacát. 2020 augusztusában az Apple elvesztette az Optis Wireless Technology 506,2 millió dolláros szabadalmi jogsértési ügyét az Apple iPhone-ban használt 4G távközlési technológia miatt. Nyolc hónappal később egy amerikai bíró egyetértett az Apple érvével, miszerint az Optis kontra Apple per problmás volt és 506 millió dollár kártérítést ítélt meg.

Az Apple azzal érvelt, hogy az Optis-ügy teljes tárgyalása azért volt „szennyezett”, mert az esküdtszék nem közölte a szabadalomtulajdonos engedélyezési kötelezettségeit. A kérdést nem azonnal vitték bíróság elé, mert az Optis azt kérte a bírótól, hogy ne bíróság állapítsa meg, hogy az megfelel-e a FRAND követelményeinek.

Az Optis ezután úgy döntött, hogy bepereli az Apple-t az Egyesült Királyságban, és az adott ország Legfelsőbb Bírósága az Optis Cellular Technology oldalára állt. Az Optis Cellular és az Optis Wireless ugyanazon égisz alatt állnak.

Az Apple elhagyhatja a brit piacot

A jelentés nem sorolja fel a szabadalmakat ebben az esetben, így nem tudni, hogy új esetről van-e szó, vagy ugyanezt a 2020-as esetet élesztették újra. A 7 milliárd dollárra ugró összeg azt sugallja, hogy ez egy külön eset, mivel ezúttal az Optis Cellular és nem az Optis Wireless nyerte meg az ügyüket.

A jelentés azt is megjegyezte, hogy „Az Apple 2022-ben bíróság előtt áll, hogy mennyit kell fizetnie. Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága tavaly úgy döntött, hogy az Egyesült Királyság bírósága képes meghatározni azt az árfolyamot, amelyet az Apple-nek világszerte fizetnie kellene az összes iPhone szabadalomért, bár a bíróság csak az Egyesült Királyság szabadalmainak megsértését vizsgálja.”

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez az álláspont őrültségnek hangzik és az Apple ügyvédei arra figyelmeztettek, hogy kiléphet az Egyesült Királyság piacáról, ha egy bíróság arra kényszeríti a vállalatot, hogy „kereskedelmileg elfogadhatatlan” díjat fizessen az iPhone-okban alkalmazott technológiáért.

Az Apple ügyvédje, Marie Demetriou megjegyezte, hogy a vállalatnak valóban képesnek kell lennie reflektálni a feltételekre és eldönteni, hogy üzleti szempontból helyes-e elfogadni azokat, vagy elhagyni az Egyesült Királyság piacát. Vannak olyan feltételek, amelyeket a bíróság határoz meg, amelyek kereskedelmi szempontból csak elfogadhatatlanok. ”

A hónap folyamán külön bírósági eljárás lesz arról, hogy az Apple vállaljon-e jogilag kötelező érvényű ígéretet a 2022 júliusában tárgyaláson elhatározott kifizetési arány betartására. Az Apple emiatt leállíthatja az iPhone-ok értékesítését az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyság és az EU nyílt ellenségeskedést tanúsított az Egyesült Államok technológiai cégei iránt az elmúlt években, az EU számos ügyet végrehajtott az Apple, a Google, az Amazon, a Facebook és mások ellen.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Recent Comments