szombat, május 28, 2022
Home Apple hírek Az Apple és az AMD chipjeit is lepipálhatja az Intel új laptopos...

Az Apple és az AMD chipjeit is lepipálhatja az Intel új laptopos csúcsprocesszora

Komoly teljesítményről árulkodik az i9 12900HK első benchmarkja.

Az Intel a tegnap esti InnovatiON konferencián leplezte le az új Alder Lake processzorait, a Wccftech azonban már idő előtt hozzájutott egy Geekbench eredményhez, ami a laptopokba érkező chipek alfája és ómegája, az i9 12900HK teljesítményéről árulkodik.

A számok alapján az Intel valami igazán ütőssel készül, a processzor ugyanis nemcsak az AMD jelenlegi megoldásait, de az Apple nemrég bemutatott M1 Max SoC-ját is állva hagyhatja.

A pontszámok előtt azonban kezdjük a specifikációkkal: az adatlap szerint az i9 12900HK 14 magot és húsz szálat tartogat, 2,90 GHz alap órajellel. A Geekbench 5-ben elvégzett teszten mindez 1851 pontot ért el az egymagos, 13256 pontot pedig a többmagos teljesítményben.


Forrás: Wccftech

Az Apple M1 Max eredményei már egy ideje ismertek, az almás chip 1749/11542 pontot produkált ugyanezen a teszten, tehát a cupertinóiak legerősebb ajánlata is kevésnek bizonyulhat a kékek bajnokával szemben. Ennek fényében nem is meglepő, hogy az AMD Ryzen 5980H (1506/8217 pont) és az Intel jelenlegi laptopos erőgépe, a 11980HK (1616/9149 pont) sem ér a 12900HK nyomába.

Kifejezetten izgalmasnak ígérkezik hát az Intel 12. generációs offenzívája, mindenképp érdemes lesz figyelemmel kísérni a későbbi teszteket.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments