Home Apple hírek Az Apple és az Epic Games pere a bíróságon folytatódik, sztárvendéggel

Az Apple és az Epic Games pere a bíróságon folytatódik, sztárvendéggel

A Fortnite világhírű videójáték forgalmazója, az Epic Games 65 oldalas keresletet nyújtott be az Apple ellen, amiért letiltotta a játékot az App Store-ban, és amiért 30 százalékot vár el a fejlesztőktől az App Store-os vásárlások után. Videójukban az 1984 rezsimjéhez hasonlították Tim Cook cégét.

Az Apple és az Epic Games bírósági tárgyalása hétfőn kezdődik – írta a BBC. Ez az első alkalom, hogy Tim Cook, az Apple főnöke is részt vesz tanúként a tárgyaláson. Fontos az ügy számukra, hiszen az App Store jövője forog kockán, az, hogy mennyit vonhatnak le a fejlesztőktől a vásárlások árából.

Tavaly augusztusban megjelent az Epic Games világszinten népszerű játéka, a Fortnite mobiltelefonra. Ehhez saját alkalmazáson belüli vásárlási rendszert dolgoztak ki, amivel megkerülték, hogy az Apple kifizesse azt a 30 százalékot, ami Tim Cook cégének járna az alkalmazáson belüli vásárlások összegéből.

Az Apple eltávolította a Fortnite-ot az App Store-ról, mire az Epic Games egy 65 oldalas keresletet nyújtott be az Apple ellen. Az Epic Games még egy animációt is készített, amelyben a mobilgyártó céget az 1984 című alkotásban fennálló diktatórikus rezsimhez hasonlítja.

A videóban a gyűlés látható, ahol az Apple alma lógójának „beszédét” vetítik (arról tart beszédet az embereknek, hogy győzedelmeskedniük kell), a céget jelképezve. Az animáció végén a következő felirat olvasható angolul:

Az Epic Games nemet mondott az App Store monopóliumára.
Az Apple bosszúból milliárdok eszközein tiltja a Fortnite-ot.
Csatlakozz a harchoz, és akadályozzuk meg, hogy 2020-ból „1984” legyen.

[embedded content]

Az Epic Games egyébként évek óta azt állítja, hogy kész rablás az összeg, amit az Apple elvár a fejlesztőktől. Szerintük ez a kontroll versenyellenes, és léteznie kell egy olyan lehetőségnek is a fejlesztők számára, amellyel mobilalkalmazásokat készíthetnek a felhasználóknak anélkül, hogy hatalmas összegeket kellene fizetniük az Apple-nek (vagy a Google-nak a Google Play-es vásárlásokért).

Az Apple által kiszabott összeget egyébként a Spotify, a Match és a Tile is kifogásolta.

A címlapfotó illusztráció.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments