péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Az Apple idén már szinte biztosan nem áll elő semmi újjal, na...

Az Apple idén már szinte biztosan nem áll elő semmi újjal, na de mi jöhet 2023-ban?

A Mashable azt találgatja, hogy az Apple vajon jövőre visszatér-e az innovatív gyökereihez. Ezúttal a jól értesült amerikai portállal tartunk.

Az elmúlt években az Apple jellemzően három őszi eseményt tartott, de idén más volt a helyzet. Szokás szerint az Apple egy szeptemberi eseményen bejelentette az új iPhone 14 és iPhone 14 Pro készülékeket, az Apple Watch Series 8-at és az Apple Watch Ultrát. Egy hónappal később azonban Cook az élő adás helyett visszafogott sajtóközleményekben jelentette az M2 iPad Prót, a színes belépőszintű iPadeket és a 4K-s Apple TV-t. Általában novemberben szokta az Apple új Maceket bemutatni, de erre a hírek szerint várni kell.

Mivel az új iPhone-ok, iPadek és Apple Watchok már megjelentek, már csak az új Macek és a megfoghatatlan XR headset maradt hátra. A várható bejelentések pontos időzítése nem ismert, de azt igen, hogy milyen részletekre lehet számítani.

M2 Pro és M2 Max MacBook Prók

A Bloomberg riportere, Mark Gurman és az Apple bennfentes Ming-Chi Kuo szerint arra számíthatunk, hogy az Apple az új évben új 14 és 16 hüvelykes MacBook Prókat dob piacra, amelyek az M2 Pro és M2 Max chipekkel működnek. A jelenlegi 14 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Prók M1 Pro és M1 Max konfigurációs lehetőséggel érkeznek, így természetes lépés lenne, ha ezeket a laptopokat az Apple második generációs szilíciumával frissítenék. Jelenleg két Apple laptop van forgalomban az M2 chip alapváltozatával: a 13 hüvelykes MacBook Pro és a MacBook Air, mindkettőt a tavaly júniusi WWDC 2022 alkalmával jelentették be.

M2 Mac mini

A Mac mini új verziója is úton van, és úgy tűnik, hogy ez is megkapja az M2-es turbót. A Mac mini, az Apple legolcsóbb készüléke egy kicsi, de remek asztali számítógép, amely kompakt kialakítása és teljesítménye miatt népszerű. Két év alatt ez lesz az első frissítés a termékcsalád számára, amely jelenleg M1-es chipen fut.

Egy headset és egy másfajta iPad

Nem világos, hogy az Apple 2023-ban belép-e a metaverzumba. Régóta készül egy vegyes valóságot használó headsetjük, és szakértők szerint 2023 lehet az az év, amikor az Apple XR eszköz valósággá válik. A headsetet eredetileg idénre várták, de állítólag túlmelegedési és szoftveres problémák, valamint ellátási láncbeli korlátok miatt késett. Ennek ellenére Gurman még májusban arról számolt be, hogy a fejlesztés előrehaladott állapotban van. Most, hogy az Apple termékkínálata lezárult az idei évre, a Kuo szerint a headsetiparágat megváltoztató eszköz a jövő év elején kerülhet a fogyasztók kezébe.

A MacBook Po M2 is erősebb chipet kap jövőre / Fotó: Apple

Tekintettel az Apple hírhedt titkolózására az ehhez hasonló nagy termékfejlesztésekkel kapcsolatban, ez egyelőre leginkább spekuláció. A The Information jelentése azonban felfedte, hogy az Apple headsetje írisz-olvasótechnológiával érkezhet a személyazonosság ellenőrzéséhez és a fizetésekhez, és síszemüveges kialakítással is kapható lehet, amely jelentősen eltér a Meta Quest 2 és Quest Pro headsetjeitől.

Végül, de nem utolsósorban az Apple is felkarolhatja a hajtogatást. A The Elec és a CNBC jelentései szerint a technológiai óriás 2024-ben száll be az összehajtható eszközök versenyébe. Állítólag az Apple az iPad termékcsaláddal teszteli majd az összehajtható technológiát. Ez más út, mint amit a rivális Samsung követ, amely mindent belead az összehajtható okostelefonokba. Az Apple-től szokatlan, hogy bármilyen trendi szekérre felugrik, de úgy tűnik, az összehajtható formafaktor egyre népszerűbb, és most lehet, hogy itt a tökéletes alkalom a vállalat számára, hogy belevesse magát egy új technológia bevezetésébe.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről!
www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments