szerda, december 6, 2023
HomeApple hírekAz Apple teljesen feladhatta a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasója kifejlesztését

Az Apple teljesen feladhatta a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasója kifejlesztését

A cupertinói mérnökök állítólag már nem dolgoznak a régóta pletykált újdonságon.

Az Apple még 2017-ben mutatta be az első arcazonosítós telefonját, az iPhone X-et, ám sokan vannak, akik azóta is hiányolják a jól bevált, ujjlenyomatos Touch ID-t. Az androidos gyártók évek óta kínálnak kijelző alatti leolvasókat, így a cupertinóiakról is rendszeresen híresztelik a pletykák, hogy előbb-utóbb előállnak a saját megoldásukkal, száműzve az almás telefonokon éktelenkedő szenzorszigetet.

Most éppen az ősszel érkező iPhone 14-széria az extra felkent várományosa, egy friss jelentés szerint viszont már egyáltalán nem érdemes számítani rá, hogy valaha is kapunk kijelző alatti ujjlenyomat-szenzort.

A pletyka forrása a LeaksApplePro nevű szivárogtató, aki az iDropNews blogon és a Twitteren írta meg, hogy az Apple már nem dolgozik ezen a technológián. LeaksApplePro több, belsős forrásokkal folytatott beszélgetésre alapozza az értesülést. A szivárogtató úgy tudja, hogy a vállalatnál évekig folyt a kijelző alatti Touch ID fejlesztése, januárban viszont a projekt összes erőforrását a Face ID-hez csoportosították át.

LeaksApplePro szerint ez arra utal, hogy az almás cég rágyúrt a kijelző alá rejtett Face ID-re, ám ez csak később debütál, mivel a megoldás még túl nagy visszalépést hozna a szelfikamera minőségében. A szivárogtató besúgói úgy tartják, hogy az első, belógó szenzorsziget nélküli iPhone a jövőre érkező iPhone 15 Pro lesz.

Azt viszont már mi tesszük hozzá, hogy LeaksApplePro nem tartozik a legmegbízhatóbb bennfentesek közé, így a jelentését sem érdemes biztos tippként kezelni.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Recent Comments