kedd, november 29, 2022
Home Apple hírek Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra hivatkozva állítja, hogy 2016-ban, amikor a Tesla a Model 3 gyártási nehézségeivel küszködött, Musk felhívta Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját, és felajánlotta neki, hogy az Apple felvásárolhatja a Teslát.

A sztori abból a szempontból meggyőzőnek tűnik, hogy 2015 környékén kezdtek el pletykálni először arról, hogy az Apple saját autót fejleszt és gyárthat, így kézenfekvőnek tűnhet, hogy az autóipar iPhone-jának tartott Tesla neve szóba került. Musk anno még viccelődött is vele egy interjúban, hogy „akit a Tesla nem vesz fel, az megy az Apple autós részlegéhez dolgozni”.

Emellett igaz Higgins könyvének sztorijából, hogy Musk tényleg megkereste az Apple-t, ám az almás cég elutasította a találkozót. Ennek ellenére a könyv szerint Musk és Cook telefonon beszéltek. 

A könyv szerint Cook érdeklődött a Tesla felvásárlása kapcsán, ám amikor Musk kijelentette, hogy a tranzakció után igényt tart az Apple vezetői székére, Cook elküldte a dél-afrikai származású milliárdost melegebb éghajlatra.

A könyv megjelenése kapcsán Elon Musk Twitteren, az Apple pedig a Verge-hez eljuttatott közleményben tagadta, hogy ilyen beszélgetés történt volna. Musk azt írta, soha nem találkozott vagy beszélt Tim Cookkal, ahogy egyébként 2020 decemberében is nyilatkozott, amikor először beszélt a Model 3 gyártásba kerülésének nehézségeiről.

Cookkal pedig idén áprilisban a New York Times készített interjút, amelyben az Apple-vezér azt nyilatkozta a Tesla kapcsán, hogy még soha nem találkozott vagy beszélt Elon Muskkal, de csodálattal és tisztelettel figyeli a munkáját és az általa létrehozott cégeket.

A könyv szerzője állítja, hogy megkereste Muskot és az Apple-t is, ám sem a milliárdos, sem a cég nem akarta kommentálni a készülő könyvét, így a több forrásból származó vállalati pletykákból született meg a szóban forgó, publikált anyag.

Elon Musk annyival értékelte a Power Play… című könyvet, hogy teljes nonszensz, majd Twitteren hozzátette, nemcsak kamu, de unalmas is.

Most Popular

Elon Musk szerint az Apple letilthatja a Twittert az App Store-ból

A Twitter és a Tesla milliárdos vezérigazgatója azt is mondta, hogy az Apple nyomást gyakorol a Twitterre a tartalommoderációs követelmények miatt. Az Apple által...

Az összes iPhone-t lefoglalta a hatóság a boltokban

A hatóság megelégelte, hogy az Apple-t a büntetés sem tántorítja el. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Brazíliában nem nézik jó szemmel,...

Vásároljon Apple iPhone 14-et, és 300 USD értékű Walmart-ajándékkártyát kap ezzel a Cyber ​​​​hétfői ajánlattal

Az egyik legjobb Apple iPhone Black Friday ajánlat átkerült a Cyber ​​​​hétfőre. Vásároljon AT&T vagy Verizon Apple iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro vagy...

Így lehet iPhone 13-ja garanciával 300 ezer forint alatt

A forint hónapok óta gyengélkedik, a műszaki cikkek ára az egekben, az Apple hiába csökkentette az iPhone 13 árát, a gazdasági helyzet miatt...

Recent Comments