vasárnap, július 3, 2022
Home Apple hírek Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra hivatkozva állítja, hogy 2016-ban, amikor a Tesla a Model 3 gyártási nehézségeivel küszködött, Musk felhívta Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját, és felajánlotta neki, hogy az Apple felvásárolhatja a Teslát.

A sztori abból a szempontból meggyőzőnek tűnik, hogy 2015 környékén kezdtek el pletykálni először arról, hogy az Apple saját autót fejleszt és gyárthat, így kézenfekvőnek tűnhet, hogy az autóipar iPhone-jának tartott Tesla neve szóba került. Musk anno még viccelődött is vele egy interjúban, hogy „akit a Tesla nem vesz fel, az megy az Apple autós részlegéhez dolgozni”.

Emellett igaz Higgins könyvének sztorijából, hogy Musk tényleg megkereste az Apple-t, ám az almás cég elutasította a találkozót. Ennek ellenére a könyv szerint Musk és Cook telefonon beszéltek. 

A könyv szerint Cook érdeklődött a Tesla felvásárlása kapcsán, ám amikor Musk kijelentette, hogy a tranzakció után igényt tart az Apple vezetői székére, Cook elküldte a dél-afrikai származású milliárdost melegebb éghajlatra.

A könyv megjelenése kapcsán Elon Musk Twitteren, az Apple pedig a Verge-hez eljuttatott közleményben tagadta, hogy ilyen beszélgetés történt volna. Musk azt írta, soha nem találkozott vagy beszélt Tim Cookkal, ahogy egyébként 2020 decemberében is nyilatkozott, amikor először beszélt a Model 3 gyártásba kerülésének nehézségeiről.

Cookkal pedig idén áprilisban a New York Times készített interjút, amelyben az Apple-vezér azt nyilatkozta a Tesla kapcsán, hogy még soha nem találkozott vagy beszélt Elon Muskkal, de csodálattal és tisztelettel figyeli a munkáját és az általa létrehozott cégeket.

A könyv szerzője állítja, hogy megkereste Muskot és az Apple-t is, ám sem a milliárdos, sem a cég nem akarta kommentálni a készülő könyvét, így a több forrásból származó vállalati pletykákból született meg a szóban forgó, publikált anyag.

Elon Musk annyival értékelte a Power Play… című könyvet, hogy teljes nonszensz, majd Twitteren hozzátette, nemcsak kamu, de unalmas is.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments