csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Az Apple VR-headsetje ezzel a két funkcióval lépne közelebb a metaverzumhoz

Az Apple VR-headsetje ezzel a két funkcióval lépne közelebb a metaverzumhoz

Két, az Apple ökoszisztémájában már létező funkció érkezését pletykálják a cég készülő VR-headsetjének operációs rendszerébe is.

Ugyan az Apple-ről azt pletykálják, hogy kifejezetten ellenszenves nekik a koncepció kedvéért még nevet is váltó Meta elképzelése a metaverzumról, teljesen azért nem marad ki a buliból az almás gyártó sem.

Egy, hasonló funkciókra potenciálisan képes headset gyártásának előkészítéséről szóló szóbeszédek lengik körül már régóta az iPhone gyártóját, most pedig ennek az operációs rendszeréről láttak napvilágot olyan, meg nem erősített információk, amik szerint azért a metaverzum fontos funkcióira képes lesz.

A legújabb információk Mark Gurman hírlevelében, a Bloomberg alá tartotó Power On-ban jelentek meg, az újságíró pedig eben arról számolt be, hogy két, bizonyos formában már most elérhető funkciókat vinne át az Apple készülő headsete szoftverébe. Az egyik ilyen a Memojik rendszere, amivel saját arcunk alapján készíthettünk egy digitális avatárt, amin aztán a különböző emojikhoz társított arckifejezések jelenhettek meg. Gurman szerint ez a szisztéma adhatja az Apple-féle metaverzumban az avatárunk alapját, amikkel a FaceTime-hoz hasonló videohívásokban vehetünk majd részt.

A hírlevél szerint akár több tucat ember is beléphet majd egyszerre ilyen konferenciákra virtuális avatárjával, amire a headset hardveres és szoftveres összetevői (amik szerinte a realityOS nevű operációs rendszer alatt futnak majd) valós időben húzná rá a felhasználók arckifejezéseit. A másik, már meglévő feature, aminek a megjelenésére számít az újságíró, nem más, mint a SharePlay. Ezen keresztül zenéket, vagy videókat fogyaszthatnánk szinkronban a virtuális térben együtt lógva, illetve Gurman szerint akár játékokkal is játszhatunk majd közösen.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments