csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Az Apple gyűjti az 5 milliós eurós, holland bírságokat

Az Apple gyűjti az 5 milliós eurós, holland bírságokat

Amint arról több alakalommal beszámoltunk, Hollandia és az Apple helyzete továbbra sem rendeződik: a helyi hatóságok előírták a cupertinói cég számára, hogy a holland App Store-on belül, a randiappok fejlesztői használhassanak külsős fizetési rendszereket is.

Felháborodást okozott, hogy miért csak a randiappok fejlesztőire terjed ki a döntés, ahogyan az is, Hollandián kívül más EU-s ország miért nem lép. Az sem keltett jó visszhangot, hogy az Apple  közölte: az alternatív fizetési megoldások használata esetén is begyűjti a jutalékokat a fejlesztőktől (30 helyett 27 százalékot).

Az ACM közölte: egészen addig hetente bírságolja meg az Apple-t 5 millió euróra, amíg az nem működik együtt. Most zsinórban a negyedik 5 millió eurós bírságot rótta ki a trösztellenes hatóság a cupertinói cégre, mivel lekéste a január 15-i határidőt az elrendelt változtatásokkal.

Az Apple kizárólagosan használandó fizetése rendszere és akár 30 százalékos jutaléka számos országban a hatóságok célkeresztjében van.

Az Apple ragaszkodik hozzá, hogy eleget tett az ACM felhívásának, a holland hatóság szerint azonban a cég nem működik együtt, és értelmetlen, szükségtelen feltételeket szab, elégtelen tájékoztatás mellett (például a fejlesztők csak új app feltöltésével használhatnak alternatív megoldást, a felhasználókat meg kell győzni a váltásról).

Az Apple szerint a külsős fizetési megoldások biztonsági kockázatot jelentenek. A kritikusok szerint az Apple addig húzza az időt a reformok kapcsán, amíg csak teheti: a CAF azt mondja, megéri a cégnek évente dollármilliókat ügyvédekre költeni, ha minden év késlekedés további 25 milliárd dollárnyi árbevételt jelent.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments