péntek, szeptember 30, 2022
Home Apple hírek Az Apple gyűjti az 5 milliós eurós, holland bírságokat

Az Apple gyűjti az 5 milliós eurós, holland bírságokat

Amint arról több alakalommal beszámoltunk, Hollandia és az Apple helyzete továbbra sem rendeződik: a helyi hatóságok előírták a cupertinói cég számára, hogy a holland App Store-on belül, a randiappok fejlesztői használhassanak külsős fizetési rendszereket is.

Felháborodást okozott, hogy miért csak a randiappok fejlesztőire terjed ki a döntés, ahogyan az is, Hollandián kívül más EU-s ország miért nem lép. Az sem keltett jó visszhangot, hogy az Apple  közölte: az alternatív fizetési megoldások használata esetén is begyűjti a jutalékokat a fejlesztőktől (30 helyett 27 százalékot).

Az ACM közölte: egészen addig hetente bírságolja meg az Apple-t 5 millió euróra, amíg az nem működik együtt. Most zsinórban a negyedik 5 millió eurós bírságot rótta ki a trösztellenes hatóság a cupertinói cégre, mivel lekéste a január 15-i határidőt az elrendelt változtatásokkal.

Az Apple kizárólagosan használandó fizetése rendszere és akár 30 százalékos jutaléka számos országban a hatóságok célkeresztjében van.

Az Apple ragaszkodik hozzá, hogy eleget tett az ACM felhívásának, a holland hatóság szerint azonban a cég nem működik együtt, és értelmetlen, szükségtelen feltételeket szab, elégtelen tájékoztatás mellett (például a fejlesztők csak új app feltöltésével használhatnak alternatív megoldást, a felhasználókat meg kell győzni a váltásról).

Az Apple szerint a külsős fizetési megoldások biztonsági kockázatot jelentenek. A kritikusok szerint az Apple addig húzza az időt a reformok kapcsán, amíg csak teheti: a CAF azt mondja, megéri a cégnek évente dollármilliókat ügyvédekre költeni, ha minden év késlekedés további 25 milliárd dollárnyi árbevételt jelent.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments