szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Az Apple gyűjti az 5 milliós eurós, holland bírságokat

Az Apple gyűjti az 5 milliós eurós, holland bírságokat

Amint arról több alakalommal beszámoltunk, Hollandia és az Apple helyzete továbbra sem rendeződik: a helyi hatóságok előírták a cupertinói cég számára, hogy a holland App Store-on belül, a randiappok fejlesztői használhassanak külsős fizetési rendszereket is.

Felháborodást okozott, hogy miért csak a randiappok fejlesztőire terjed ki a döntés, ahogyan az is, Hollandián kívül más EU-s ország miért nem lép. Az sem keltett jó visszhangot, hogy az Apple  közölte: az alternatív fizetési megoldások használata esetén is begyűjti a jutalékokat a fejlesztőktől (30 helyett 27 százalékot).

Az ACM közölte: egészen addig hetente bírságolja meg az Apple-t 5 millió euróra, amíg az nem működik együtt. Most zsinórban a negyedik 5 millió eurós bírságot rótta ki a trösztellenes hatóság a cupertinói cégre, mivel lekéste a január 15-i határidőt az elrendelt változtatásokkal.

Az Apple kizárólagosan használandó fizetése rendszere és akár 30 százalékos jutaléka számos országban a hatóságok célkeresztjében van.

Az Apple ragaszkodik hozzá, hogy eleget tett az ACM felhívásának, a holland hatóság szerint azonban a cég nem működik együtt, és értelmetlen, szükségtelen feltételeket szab, elégtelen tájékoztatás mellett (például a fejlesztők csak új app feltöltésével használhatnak alternatív megoldást, a felhasználókat meg kell győzni a váltásról).

Az Apple szerint a külsős fizetési megoldások biztonsági kockázatot jelentenek. A kritikusok szerint az Apple addig húzza az időt a reformok kapcsán, amíg csak teheti: a CAF azt mondja, megéri a cégnek évente dollármilliókat ügyvédekre költeni, ha minden év késlekedés további 25 milliárd dollárnyi árbevételt jelent.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments