szerda, június 19, 2024
Home Apple hírek Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple...

Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple…

Csütörtökön az Apple kiadta az iOS 16.5-öt a nagyközönségnek új háttérkép választékkal, az Apple Hírek frissítéseivel és egyebekkel.

Mint kiderült, ez a frissítés megszakítja az Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter kiegészítőjével való kompatibilitást is az iPhone és iPad felhasználók számára.

Ez a dongle Lightning porton keresztül csatlakozik az iPhone-hoz vagy iPadhez, és rendelkezik egy beépített USB-A porttal, amellyel számtalan tartozékot csatlakoztathatsz az adott készülékkel. Az iPhone vagy iPad töltéséhez egy beépített Lightning-port is rendelkezésre áll. Az erre a kiegészítőre támaszkodó felhasználók szerint azonban az iOS 16.5 megszakítja a kompatibilitást mindkét porttal.

Az Apple Support fórumain, a Redditen és a MacRumors fórumain közzétett bejegyzésekben a felhasználók szerint a tartozék Lightning és USB-A portjai használhatatlanná váltak az iOS 16.5-re történő frissítés után. A Lightning port nem ad át áramot az iPhone és az iPad töltéséhez. Ha egy tartozékot USB-A-n keresztül csatlakoztatunk az adapterhez, hibaüzenet jelenik meg, amely szerint az adapter túl sok energiát igényel a működéshez.

Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple Lightning USB 3 dongle

Bár az Apple ezt „kameraadapter-kiegészítőként” tünteti fel, az iPhone- és iPad-felhasználók valójában számos USB-A termék csatlakoztatására támaszkodnak a készülékükhöz. Ide tartoznak például az Ethernet-adapterek, a digitális hangátalakítók és még sok más dolog.

Az egyik érintett felhasználó ezt írta:

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

“iPhone 13 Pro Max, itt ugyanez a probléma. Hónapok óta használom a hivatalos Apple Lightning to USB 3 Camera Adaptert, hogy veszteségmentes Apple Musicot küldjek a DAC-omra, hibátlanul működött, és közben töltötte a telefonomat. Amint ma reggel frissítettem iOS 16.5-re, az adapter nem csak, hogy egyáltalán nem kommunikál a DAC-kal, de még a telefonomat sem tölti. Amikor teszteltem egy iPad csatlakoztatását egy korábbi OS-verzióval, az kommunikált és töltött is rendben.

Ez az iOS 16.5 problémája lehet, és remélem, hogy gyorsan megoldódik – nagyon rosszul néz ki, ha egy hivatalos Apple tartozékot az iOS egy lépcsőzetes frissítése teszi működésképtelenné.”

Az Apple ügyfélszolgálata nem tudott segíteni az érintett ügyfeleknek. A probléma valószínűleg szoftveres, tekintve, hogy az iOS 16.5 kiadásához kötődik. Ez azt jelenti, hogy az Apple-nek valószínűleg valamikor a közeljövőben ki kell adnia az iOS 16.5.1-et, hogy a Lightning to USB 3 Camera Adapter tartozékkal való kompatibilitást javítsa.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments