szerda, december 6, 2023
HomeIphoneAz iPhone 13 működik mobilhálózat nélkül is?

Az iPhone 13 működik mobilhálózat nélkül is?

Kuo szerint az iPhone 13 támogatja a LEO műholdas kommunikációt, lehetővé téve hogy telefonhívásokat és szöveges üzeneteket intézzük mo

Az iPhone 12 hatalmas sikert aratott az 5G bevezetésének köszönhetően. Úgy tűnik, az Apple meg akarja tartani a lendületet azzal, hogy idén egy új rádiótechnológiával egészíti ki az iPhone szolgáltatáskínálatát.

Megjegyzésében Ming-Chi Kuo tegnap elárulta, hogy a közelgő iPhone 13 modellek alacsony földi pályájú (LEO) műholdas kommunikációs móddal rendelkezhetnek. Ez lehetővé tenné az iPhone 13 felhasználóinak, hogy üzeneteket küldjenek és telefonálhassanak, még akkor is, ha nincs éppen elérhető szabványos 4G/5G mobil torony lefedettség.

A Bloomberg először egy 2019-ben számolt be az Apple azon tesztjeiről, miszerint műholdas technológiát használnának adatok továbbítására az iPhone készülékekre. Azonban ez az első alkalom, hogy arról hallunk, hogy a funkció a 2021-es iPhone 13 sorozat része lesz.

Az iPhone 13 működik mobilhálózat nélkül is?

Kuo a jövőben azt feltételezi, hogy a LEO műholdas kommunikációt a közelgő Apple AR headset, az Apple Car és más IoT termékek is használhatják. Kuo úgy tudja, hogy az iPhone 13 a Qualcomm X60 alapsávú modemes chip személyre szabott verzióját fogja használni. Ez a chip támogatja a műholdas kommunikációt.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Nem világos, hogy az üzenetek küldése és a hívások kezdeményezése műholdon keresztül csak az Apple szolgáltatásaival működne-e, mint például az iMessage és a FaceTime, vagy az Apple proxyzhatná-e a műholdas kommunikációt a másik végén lévő szabványos cellákhoz. Az sem világos, hogy a műholdas funkciók ingyenesek-e, mint például a GPS, vagy csak fizetősen lesznek elérhetők.

Jelenleg arra számítunk, hogy az Apple szeptemberben jelenti be az iPhone 13 szériát. A telefonok nagyban hasonlítanak a jelenleg elérhető iPhone 12 termékcsaládhoz képernyőméret és forma tekintetében. A várható új funkciók közé tartozik a kamerarendszerek frissítése, a Pro modellek nagy frissítési gyakoriságú kijelzője és kisebb notch. A műholdas hírekről szóló mai hírek minden bizonnyal a legizgalmasabbak az idei telefonok pletykamodelljéből.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Recent Comments