szerda, április 24, 2024
Home Macbook Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas...

Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas…

Rossz hírek, emberek: annak ellenére, hogy korábban több forrás is azt állította, hogy az iPhone 15 Pro solid-state hangerőgombokkal érkezik, két tapasztalt Apple-elemző azóta ellenérvként azt állította, hogy az Apple következő zászlóshajó készüléke ehelyett marad a hagyományos gombdizájnnál.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A hírt a Haitong Tech elemzője, Jeff Pu, majd később a megbízható tippmester, Ming-Chi Kuo is megerősítette; a páros azt állítja, hogy az Apple úgy döntött, hogy a solid-state hangerőgombok bevezetését a jövő évi új iPhone-ok megjelenéséig késlelteti.

Pu szerint az Apple-nek több időre van szüksége az új gombok működtetéséhez szükséges haptikus motorok kifejlesztéséhez, Kuo pedig hozzátette, hogy azok eltávolítása jelenleg „leegyszerűsíti a fejlesztési és tesztelési folyamatot”.

Elég, ha azt mondjuk, hogy ez egy kiábrándító felfedezés. Reméltük, hogy a kapacitív hangerő- és bekapcsológombok – amelyek rezgésekkel szimulálják a megnyomás érzetét annak ellenére, hogy valójában nem mozognak (gondoljunk csak az iPhone 7 haptikus Home gombjára) – az iPhone 15 Pro és a sokat pletykált iPhone 15 Ultra modellekben is megjelennek, de most úgy tűnik, hogy mindkét eszköz inkább a hagyományos gomboknál marad, amelyeket a mai iPhone-ok használnak.

Tekintettel azonban a kapacitív gombok technikai bonyolultságára, érthető az Apple feltételezett döntése.

Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas új funkciót

A Pu által említett haptikus motorok mellett egy másik kiszivárogtató korábban azt állította, hogy egy dedikált mikroprocesszor támogatja majd az iPhone 15 Pro szilárdtest gombjait, így azok még akkor is képesek lesznek érzékelni az érintéseket, ha a készülék ki van kapcsolva. 

A szóban forgó mikroprocesszor állítólag a jelenleg az iPhone 14 Pro-ban használt Super Low Energy Mode-ot váltja fel, amely lehetővé teszi, hogy az olyan alkalmazások, mint a Find My és az Apple Pay szinte energia nélkül működjenek.

Más szóval: a solid-state bekapcsológombok összetett problémát jelentenek a fejlesztés szempontjából, de remélhetőleg 2024-ben, az iPhone 16-os termékcsaláddal látjuk majd a bevezetésüket.

Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas új funkciót

iPhone 15 Pro: mire számítunk még

Az Apple bekapcsológombokkal kapcsolatos állítólagos fordulatának következményeként most egy kicsit kevésbé vagyunk biztosak a többi iPhone 15 Pro funkcióval kapcsolatos pletyka pontosságában, de van egy maroknyi információnk.

Például szinte biztosak vagyunk benne, hogy egy chipfrissítés – valószínűleg egy A17 Bionic formájában – kizárólag az Apple legdrágább iPhone-jaihoz készül majd, és a legutóbbi kiszivárgások arra utalnak, hogy ez a processzor az iPhone 15 Pro-t olyan gyorssá teheti, mint egy M1 MacBook. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus ezzel szemben várhatóan a tavalyi A16 Bionicot örökli majd.

Az USB-C port jelenléte az iPhone 15 Pro-n most már szintén adottnak tűnik. Az EU közölte az Apple-lel, hogy 2024-től kezdve USB-C töltőportokat kell az iPhone-okba építenie, de egy most kiszivárgott dummy modell – a korábbi kiszivárgott fotókkal együtt, amelyeken egy USB-C porttal ellátott iPhone 15 Pro látható – azt sugallja, hogy a vállalat 2023-ban, a következő iPhone-oknál fog átállni erre a technológiára.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments